22.05.2019  |  EL  |  Branchen

Caverion øgede underskuddet i 2018

Får tredje år i træk kom teknikentreprenøren Caverion ud af året med underskud. I 2018 endte det med at være på 52 mio. kr., men direktør Carsten Sørensen forventer en forbedret bundlinje i indeværende år.

Da 2018 tog sin begyndelse, havde finskejede Caverion Danmark, der er en af landets største teknikentreprenører, en målsætning om at forbedre bundlinjen markant i forhold til 2017, som virksomheden gik ud af med et underskud på 37 mio. kr.

Nu må de dog konstatere, at det ikke er lykkedes. Faktisk er udviklingen gået den forkerte vej og underskuddet øget til 52 mio. kr. i 2018.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Store projekter og serviceaftaler skal sikre Caverion fremgang

Det skriver Licitationen.

”Det er et rigtigt skidt resultat i 2018. Primært på grund af en række store og ældre projekter, som går helt tilbage til 2016, der blev dyrere end forventet”, siger adm. direktør Carsten Sørensen fra Caverion Danmark til Licitationen.

Underskuddet i 2018 er det tredje i rækken, og Carsten Sørensen forventer en forbedret bundlinje i indeværende år:

”Det er min klare forventning, at vi forbedrer resultatet i 2019. Men min kikkert er rettet mod udgangen af 2020. Der skulle vi gerne begynde at være en profitabel forretning igen. Jeg vil ikke afvise, at vi laver underskud igen i 2019, men vi arbejder hårdt på at undgå det”, siger han til Licitationen.

Ser muligheder i servicemarkedet
Flere af de igangværende problemprojekter forventes afsluttet i 2019, men de er stadig behæftet med en del usikkerhed omkring økonomien.

Omsætningen faldt fra 1.070 mio. kr. i 2017 til 964 mio. kr. i 2018, hvilket svarer til en tilbagegang på 11 procent. Mens projektmarkedet er på retur, så stiger aktiviteterne på markedet for facility management.

”Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er benhård på projektmarkedet og mange har svært ved at tjene penge. Men på servicemarkedet ser vi større muligheder. For eksempel ser vi en stigende interesse for virksomheder, der kan levere service på tværs af landegrænser”, siger Carsten Sørensen til Licitationen.

Læs også: Caverion får ny direktør

Han fortæller, at det ikke er ensbetydende med, at Caverion fravælger mindre kunder. Fokus vil være på at arbejde med kunder, hvor Caverion kan tilføre værdi, da det i sidste ende også giver en bedre mulighed for en fornuftig indtjening.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere