18.06.2019  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Det drejer sig om mere end ”bare” et miljørigtigt produkt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ecobility Nordic A/S (tidligere CO2Light A/S) kigger hele tiden på, hvordan de kan blive endnu mere bæredygtige i produktionen af miljørigtig LED-lys til installatører, så de kan tilbyde de mest energieffektive og klimarigtige produkter til kunderne.

En af landets førende inden for LED-belysning er LED-grossisten Ecobility Nordic A/S. Det tidligere CO2LIGHT A/S blev grundlagt tilbage i 2009 og kan i år fejre 10-års jubilæum som LED-hus. Aalborg-virksomheden blev landsdækkende i 2017, og i dag to år senere er de blevet en del af europæiske Ecobility Group, som også findes i Holland, Tyskland og Spanien.

Selv om man er blevet del af en større europæisk producent, er fokus på egen drift og klimaaftryk stadig bærende for virksomheden, der i maj måned fik udarbejdet nøje analyserede genanvendelsesrapporter på de mest solgte produkter i sortimentet via samarbejdspartneren Aalborg Recycling. Her var resultatet meget positivt, hvor genanvendelsesprocenten lå på mellem 97 - 100 %. 

”Det ligger dybt i vores DNA at være miljøbevidste. Vi har lånt kloden af de kommende generationer - derfor er vi nødt til at træffe bevidste og velovervejede valg i forhold til vores måde at drive grøn forretning på,” siger Charlotte Balling, HR Chef hos Ecobility Nordic i Aalborg.

LED-lyskilder er en energibesparende kvalitetsløsning sammenlignet med traditionel belysning. Det ved de fleste efterhånden. LED lever længere, giver et bedre lys, reducerer elforbruget markant og er en sund investering for både økonomien og miljøet. Nogle gange kan de samlede energibesparelser være over 70 %. Ecobility Nordic leverer og rådgiver om bæredygtige LED-løsninger til indendørs og udendørs brug og har mange års erfaring med forskellige produkter til forskellige projekter.

Heraf er rigtig meget til industrien, det maritime og sports- og svømmehaller, men også detailbelysning til butikker, kontorer og skoler, kommerciel belysning til dyreparker som Aalborg Zoo, kreative kunstværker, skøjtebaner samt hestestalde, kyllingefarme og andet.

Bæredygtig produktion

Ecobility har ingeniører, teknikere og elektrikere, der sammen med producenterne sikrer kvalitetsprodukter med lang levetid. Genbrugsplast og genbrugsaluminium anvendes med stor succes, men bæredygtighed er meget mere end selve produktet. Virksomheden genbruger blandt andet forsendelsesmateriale og pakkefyld for at skåne miljøet og orienterer sig efter en veldefineret CSR-politik.

Rådgivning i forsvarlig genanvendelse af gamle lyskilder

”Genanvendelsesmuligheder er afgørende for at sikre et bæredygtigt produkt. Aalborg Recycling har gennemgået vores mest solgte produkter ift. genanvendelsesgrad for hver enhed, og resultatet var heldigvis som ventet. Et gennemsnit på over 98 %.

Genanvendelse i praksis betyder god rådgivning af vore kunder. Når de gamle lyskilder udskiftes med LED, anbefaler vi, at kunden kontakter vore samarbejdspartnere, der nemlig er så super dygtige til at adskille de gamle enheder og genanvende materialerne forsvarligt”, forklarer Charlotte Balling.

Der er store forventninger til fremtiden og virksomheden fortsætter med at kigge indad, især ift. produktionsprocesser og hvilke typer produkter de vil tilbyde installatørerne.

Se mere på www.ecobility.dk

Mere fra ECO

ECO

www.ecobility-nordic.dk

10 år som kompetencedrevet LED-virksomhed Fra CO2light til ECO: Vi har 10-års jubilæum som bæredygtigt LED-hus i 2019, og det har været en utrolig spændende rejse. Det hele begyndte med et par ansatte i Pandrup til i dag, hvor vi ikke kun er repræsenteret i hele Danmark (Nordjylland, Midtjylland, Fyn og Sjælland), men nu er blevet en samlet europ&…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere