08.09.2020  |  EL  |  Belysning

Case: Flot lysoptimering i Køge Nord Sport Center

Indhold fra partner Hvad er dette?

Køge Nord Sport Center har været udfordret med nedlukning, men set i lyset af tomme haller og muligheden for at fuld finansiering, besluttede sportcentret at udnytte lukkeperioden til at løfte hallerne med energieffektiv LED-belysning.

Hos eco2LIGHT, har vi vendt en presset situation til noget positivt ved at tilbyde en ’hjælpepakke’, der giver hallerne mulighed for at få finansieret ny belysning nu her, men hvor de kan vente med første betaling til foråret 2021. Lysbesparelsen betaler ofte investeringen. De fleste haller har stået tomme siden marts og er først blevet åbnet op igen midt i juni, hvilket også har været tilfældet med Køge Nord, så det gav en oplagt mulighed for at energioptimere og forbedre belysningen.

”I og med at hallerne alligevel stod tomme, og vi havde planlagt en renovering og lysoptimering i år, var det dejligt befriende, at eco2LIGHT tilbød fuld finansiering, så vi kunne komme i gang herude”, fortæller Facilitetskoordinator, Johnny Skyborg.

Smart samlet LED-løsning og nye muligheder

Med en samlet investering på godt 700.000 kr. og en tilbagebetalingstid på lidt over 5 år, er der lavet en 1-1 udskiftning med vores boldsikre INDUS A-armaturer i hhv. Hal A og Hal B og sidebelysning, samt 63 nye lyskilder i Skensved Hallen. Derudover er der installeret ny sikkerheds- og flugtvejsbelysning i alle 3 haller – i alt 166 armaturer.

Efter en nøje gennemgang af daværende belysning, hvor Anette fik indblik i særlige krav og ønsker, blev den nye løsning formet. Nu er der trådløs lysstyring på hvert armatur i hal B, trådløs lysstyring i 8 zoner i hal A, 4-zoner i Skensved Hallen + ny sensorløsning i alle 3 haller. Dette smarte lyssetup giver i dag langt flere muligheder med lys- og behovsstyring, der kan præciseres ned til mindste detalje med et klik på en telefon eller iPad. Vores tekniske direktør, Jesper Madsen, var efterfølgende nede og programmere lyset og vise nogle af de adskillige muligheder, som Køge Nord nu har til rådighed.

Hal A benyttes meget af badmintonspillere, der ofte er krævende i forhold til belysningen, og her har alle været meget begejstrede indtil videre. Skensved Hallen plejer at afvikle bordtennisturnering, og nu kan spillerne få professionel stævnebelysning, hvor man i en finalesituation, eksempelvis kan slukke/dæmpe alt udnødvendigt lys, eller kun have lys over ét bordtennisbord.

Tidligere blev alt lys tændt, når man kom ind i Skensved Hallen, hvilket var spild af strøm, miljø og økonomi, men nu tændes kun få armaturer, og lyset kan indstilles til hver enkelt sportsgren. Casambi lysstyringen i de store haller realiserer nu ønsket om forskellige scenarier til forskellige formål, alt imens Køge Nord Sport Center samlet set står til at spare over 122.000 kr. årligt på elforbruget fremover.

Eco2LIGHT samarbejder med nogle af landets førende installatører, men vi har et ligeså stort fokus på den mindre, lokale elektriker, der kender kunden og omvendt. Tillid er bærende for en sund relation og med gensidig tillid kommer alle bedst i mål. Af den grund gik opgaven til huselektriker Tim (Energi Elektrikeren ApS), og det gjorde monteringsprocessen mindre besværlig, da han allerede var bekendt med eksisterende installationer.

Førende ekspert inden for sportsbelysning   

Det kan være svært at finde den rigtige LED-leverandør og mindst ligeså svært at vide, hvilken løsning, der bedst egner sig til en særlig type hal, men her kommer vi ind i billedet. Vi opfordrer alle, der overvejer at udskifte deres belysning, til at tage ud og opleve LED-løsningerne i andre haller, som vi har lysforbedret. Med over 200 sportshaller på cv’et landet over, er der ikke det halprojekt, vi ikke har prøvet kræfter med.

Johnny Skyborg og Køge Nord Sport Center har længe undersøgt markedet, og efter at have talt med Anette over to omgange til et par messer, inviterede hun Johnny med ud i Multicenter Sunds og Elbo hallerne for at opleve vores armaturer og lysstyring live. Muligheden for at se lyset med det blotte øje, sammenholdt aspekter som teknisk viden og troværdig rådgivning, betød, at facilitetskoordinatoren ikke var i tvivl om, hvem der skulle lysforbedre hallerne i Køge Nord.

Efter monteringen, har Johnny Skyborg været så begejstret over den nye belysning, at han inviterede en række haller ud for at se slutresultatet, og de var alle meget imponerede over lyskvalitet og muligheder for lys- og behovsstyring.

Hvorfor vente – gør som Køge Nord:

Havde din hal/sportscenter planer om at få lavet forbedringer i forhold til diverse installationsopgaver, men grundet samfundssituationen, blev beslutningen sat på pause? Kan I ikke selv finde pengene, hjælper eco2LIGHT med fuld finansiering, så du får ny LED-belysning nu, men kan vente med betalingen til foråret næste år.

Ikke nok med at spare store summer på at reducere kWh-forbruget betydeligt og frigive flere midler til driften, så har du nu også et væld af applikationsmuligheder, som gør hallen/faciliteterne endnu mere indbydende for både sportsudøvere og tilskuere.

Selvom Johnny Skyborg har haft nok at se til med at lære de mange nye funktioner at kende i lysstyringen, er han ganske fortrøstningsfuld over, hvor simpelt, ligetil og super godt, det hele fungerer: 

”Vi er simpelthen så godt tilfredse. Man kan egentlig sige, at det har været perfekt at udnytte den stille periode, hvor hallerne alligevel har stået tomme. Der har ikke været noget tidspres, intet hastværk, vi har fået gennemgående professionel rådgivning, og intet har været overladt til tilfældighederne. Vi har alle muligheder nu. Også så mange, at jeg virkeligt selv skal til at i gang og lege med det. Jeg vil på det varmeste anbefale eco2LIGHT.”

Mere fra eco2LIGHT

eco2LIGHT

www.eco2light.dk

10 år som kompetencedrevet LED-virksomhed Fra CO2light til eco2LIGHT: Vi havde 10-års jubilæum som bæredygtigt LED-hus i 2019, og fortsætter stadig den spændende rejse. Det hele begyndte med et par ansatte i Pandrup til i dag, hvor vi har afdelinger i både Aalborg og Herning samt laver projekter over hele Danmark. eco2LIGHT leverer og rådgiver…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere