29.11.2018  |  EL  |  Belysning

Case: Fibercon får grøn gulerod med LED-belysning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Markante elbesparelser, reducerede driftsmidler, bedre lys og sundere arbejdsmiljø. Skal man finde vigtige besparelser i budgettet, er LED-belysning én lavthængende frugt, der er nem at plukke for alle!

Siden juni 2016 har Fibercon Komposit været igennem en større oprydning og strømlining, hvilket blandt andet inkluderer en omfattende udskiftning til miljørigtig og energisparende LED-belysning i marts/april 2018.

LED-belysning: En lavthængende GRØN frugt

En af de vigtigste opgaver for økonomichef Mikkel Lauest var at finde fornuftige måder at optimere virksomheden på, og LED havde længe været i tankerne. Han tjekkede, forud for projektets start, forskellige LED-udbydere på markedet, og virksomhedens egen huselektriker fik sågar buddet, men grundet fokus på pris, produkter og finansieringsmulighed gik opgaven til CO2LIGHT.

Det afgørende for os, inden beslutningen blev endelig, var finansiering, pris og selvfølgelig de helt rigtige produkter, der passede til vores behov. CO2LIGHT viste sig at være stærkest både ift. pris og kvalitetsprodukter, men de gav os samtidig muligheden for at få finansieret projektet. Det var meget vigtigt for os,” fortæller økonomichef Mikkel Lauest.

Opgavens omfang

Fra marts til april 2018 begyndte en 1/1-udskiftning af samtlige gamle lyskilder overalt på virksomhedens godt 9.000 kvadratmeter, fordelt over 6 produktions- og lagerhaller. 120 nye LED-lyskilder af både High Bay lamper, nye LED rør og armaturer samt lysstyring i enkelte haller, hvor lysmængde og brændetimer snildt kunne reduceres, giver fremover Fibercon en årlig el besparelse på ca. 79.000 kr. ved 42 ugentlige brændetimer. Installationen blev udført af vores faste samarbejdspartner PL Service Midtjylland, som klarede opgaven med stor præcision og fleksibilitet. Det var meget vigtigt at tage særligt hensyn til produktionen, som skulle forsætte uhindret i perioden. De små udfordringer, der var, blev klaret hurtigt og professionelt, og her godt 7 måneder efter er medarbejdere og ledelse meget tilfredse.

– Det har været en god og fornuftig proces, alt er i dag super fint og fungerer som det skal. Finansieringsmuligheden med ESCO Light aftalen har været perfekt, da vi ikke selv skulle finde pengene til investeringen, og nu kan vi bare se frem til de store besparelser, der følger med. Produkterne er spot on, og vi har reduceret elforbruget samt fået et bedre lys, især i produktionen og ved lagerhylderne,” uddyber Mikkel Lauest.

Skal vi gøre hinanden bedre i et professionelt samarbejde?

Med udgangspunkt i den enkelte kunde finder vi i tæt samarbejde den løsning, der passer bedst til projektet. Om det gælder industribelysning, sportsbelysning eller kommerciel belysning har vi bred erfaring og er altid opdateret på teknologien. Vi samarbejder med mange forskellige installatører, store som små, og vil gerne være den fortrukne leverandør af de bedste produkter.

I løbet af december præsenteres to nye projekter med installatørfokus. Kig forbi vores hjemmeside www.co2light.dk og læs mere om populære produkter og mulighed for finansiering.

Mere fra Ecobility Nordic A/S

Ecobility Nordic A/S

www.ecobility.dk

Grøn tankegang - bæredygtige LED-løsninger. I CO2LIGHT’s 10-årige levetid har vi været på en hård men utrolig spændende rejse. Det hele begyndte med et par ansatte i Pandrup til i dag, hvor vi er repræsenteret i hele Danmark. (Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark og Sjælland) Vi har de senere år haft ambitioner om at v…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere