09.10.2018  |  EL  |  Branchen

Fyret Skat-direktør er ny chef for 14 ansatte i EVU

El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat har fået ny chef, og valget er faldet på tidligere øverste direktør i Skat Jesper Rønnow Simonsen, der blev fyret derfra som følge af udbytteskat-skandalen.

Først blev han fyret som øverste direktør for ca. 7.000 ansatte i Skat. Nu skal han være chef for 14 hos El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat (EVU) i Rødovre.

Det er altså noget af et spring, som Jesper Rønnow Simonsens karriere har taget, siden han blev fyret af skatteministeren i august 2016.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Altinget.

Læs også: Flere unge vælger erhvervsuddannelserne

"I sin nye stilling får Jesper Rønnow ansvaret for at sikre, at sekretariatet og dets medarbejdere er rustet til at understøtte el- og VVS-branchen med tidssvarende uddannelser, der kan imødekomme den rivende udvikling, branchen befinder sig midt i”, forklarer EVU om ansættelsen.

Jesper Rønnow er cand.polit. i udviklingsøkonomi og statistik fra Københavns Universitet 1994. Han begyndte sin karriere som fuldmægtig i Kulturministeriets departement i 1994.

Siden gjorde han fornem karriere i den kommunale verden, blandt andet som sekretariatschef for overborgmesteren i København og i andre lederstillinger i hovedstadskommunen, før han i årene 2012-16 var tilbage i staten, da som øverste chef for Skat.

Nu får Jesper Rønnow Simonsen så chancen i el- og VVS-branchen og siger herom:

"Mit hjerte banker for uddannelse, unge mennesker, overgangen til arbejdsmarkedet og livslang læring. Derfor er det en stor glæde, at jeg får mulighed for at beskæftige mig med netop det. Jeg ser frem til samarbejdet med de faglige udvalg, erhvervsskolerne, virksomhederne og alle de mange andre gode kræfter, der hver dag bidrager til høj kvalitet i uddannelserne inden for elektriker- og VVS-fagene”.

Fyret som følge af udbytteskat-skandalen
Jesper Rønnow Simonsen blev fyret i Skat som følge af udbytteskat-skandalen, der kostede skatteyderne omkring 12,3 milliarder kroner i såkaldt refusion af udbytteskat til udenlandske svindlere. Rigsrevisionen havde forinden afdækket, hvor massivt et svigt der var sket i Skat i forbindelse med sagen.

En advokatundersøgelse konkluderede, at Skats kontrol med udbytteskat var utilstrækkelig, der var usikkerhed om ansvarsområderne, it-systemerne fungerede ikke tilfredsstillende, og Skatteministeriets tilsyn var ikke godt nok.

En række embedsmænd i både ministeriet og Skat, herunder Rønnow, blev vurderet, men advokatundersøgelsen "finder ikke grundlag for, at der indledes sag om disciplinært eller ansættelsesretligt ansvar mod de pågældende”.

Læs også: 50.000 kroner skal lokke flere unge til erhvervsuddannelserne

Siden han 26. august 2016 blev fritstillet med øjeblikkelig virkning uden andre konsekvenser, arbejdede Rønnow nogle måneder i det skandinaviske konsulenthus Quartz, før vejen altså nu er gået til sekretariatet for el- og VVS-uddannelserne.

- JMA

Denne artikel er en del af temaet Tema: Uddannelse 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere