19.07.2017  |  EL  |  Branchen

Håndværksrådet: Boligjobordningen sikrer os mod sort arbejde

Uden den svenske boligjobordning ville 13 procent af det indberettede håndværksarbejde i Sverige være udført sort, viser ny undersøgelse fra Skatteministeriet. Derfor skal vi holde fast i – og udvide – ordningen, mener brancheorganisationen Håndværksrådet.

Boligjobordningen og mængden af sort arbejde hænger sammen, viser ny undersøgelse af den svenske boligjobordning. Så meget, at 13 procent af det indberettede håndværksarbejde i Sverige ville være blevet udført sort, hvis ikke det havde været for den svenske udgave af ordningen.

Undersøgelsen viser, hvor vigtig ordningen er – både i Sverige og Danmark – mener brancheorganisationen for små og mellemstore virksomheder, Håndværksrådet:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Undersøgelsen sætter en tyk streg under, at boligjobordningen som det eneste initiativ har en dokumenteret positiv effekt på sort arbejde indenfor håndværk. Derfor vil det være vanvittigt at skære ned på boligjobordningen inden for håndværk”, siger Kristian Brændstrup Bech, erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet.

Læs også: Håndværksrådet: Håndværkerfradraget bør udvides

Evalueringen af det svenske håndværkerfradrag er foretaget af Skatteministeriet, og den viser blandt andet, at en af de største effekter af ordningen ses inden for service. Her ville 20 procent af det indberettede arbejde have været sort, hvis det ikke var for fradraget. Derfor mener Håndværksrådet også, at det er vigtigt at bevare og udvide ordningen:

”Vi taler om en ordning, der flytter mange, mange millioner kroner fra sort til hvidt arbejde. Penge der så kan beskattes fremfor at ende ubeskåret i baglommen på dem, der arbejder sort. Men vi støtter, at man udvider ordningen efter svenske forbillede med en større økonomisk ramme til både håndværk og service”, siger Kristian Brændstrup Bech.

Læs Skatteministeriets rapport over undersøgelsen her.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere