09.03.2017  |  VVS  |  Branchen

Installatører: SKAT er fint, men...

Vi har ikke noget imod at betale SKAT. Sådan lyder meldingen fra installatørpanelet, der dog også har kritikpunkter og forslag til forbedringer.

Stig Andresen, Andresen’s VVS
Jeg var en af dem, der røg i ”e-Boks-fælden” i 2016. Der lå et brev fra SKAT vedr. indbetaling af gæld og ventede på mig i e-Boks, men jeg havde ikke set brevet – bl.a. fordi, gælden hørte til et underliggende selskab, og fordi e-Boks-indbakken ikke blev tjekket. Det var først, da min revisor lavede årsregnskab, at jeg blev opmærksom på brevet.

Jeg synes, at SKAT i stedet burde sende en mail til de firmaer, der er registeret. SKAT har jo vores mailadresser, og man tjekker i langt højere grad sin mail end sin e-Boks.

Desuden synes jeg, man bør lave momsen om, så alle betaler enten hver eller hver tredje måned. Vi kan lige så godt afregne og få det ud af verden med det samme. Det er utroligt, at SKAT sådan er på nakken af os, når de selv har smidt et milliardbeløb ud af vinduet.

Jesper Knopp, Knopp VVS
Min overordnede holdning er, at man skal betale sin skat, og at det er vigtigt at bidrage til samfundet. Men jeg er, som så mange andre virksomheder, glad for, at selskabsskatten blev sat ned.

Jeg har aldrig haft problemer med SKAT, og jeg er ret glad for, at kommunikationen foregår digitalt og over e-Boks – det handler bare om at sætte sig ind i tingene. Jeg har, og har altid haft, alt papirarbejdet elektronisk. I dag er der ingen vej udenom – heller ikke når det kommer til SKAT.

Jeg lægger løbende min skat og min moms til side. På den måde har jeg et fint overblik over, hvor mange af pengene, der skal gå til SKAT. Selvfølgelig ville jeg, ligesom så mange andre virksomheder, gerne betale mindre i skat, men det er også vigtigt at bidrage til samfundet, så vi alle kan komme på sygehuset osv.

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer Aps
Skat er ikke noget, jeg har noget imod at betale – så længe det, vi skal af med, er korrekt og retfærdigt. Det er altid det, der kan være det helt store spørgsmål.

Jeg har dog ikke den tillid til SKAT, som jeg havde en gang. Før i tiden var skattevæsenet, postvæsenet, forsikringsselskaberne og bankerne nogle institutioner, man kunne stole blindt på. Men sådan er det ikke i dag, hvor jeg nærmere vil kalde dem købmandsbutikker. Man kan ikke stole på dem længere.

Læs også: Installatører: Det forventer vi af 2017

Derudover ville jeg også hellere have, at brevene fra SKAT kom med posten og ikke digitalt. Hvis man har flere selskaber, som vi har, kan det være svært at holde styr på e-Boks-indbakken.

Jeg kunne også godt tænke mig, at man betalte moms kvartalsmæssigt, hvor vi alligevel gør tallene op. Det ville være meget nemmere.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere