19.07.2019  |  EL  |  Branchen

Nye krav til varebiler er kun ”vejledende” de første tre måneder

Den 1. juli kom der nye regler for varebiler. Men da det kniber med at behandle de mange ansøgninger, har Færdselsstyrelsen aftalt med politiet, at man de første tre måneder vil ”forholde sig vejledende” overfor de chauffører og vognmænd, der standses og kontrolleres.

Brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne kaldte det ”helt hen i vejret”, da det kom frem, at der ville komme nye regler for godskørsel.

Læs også: Efter lovændring skal håndværkere passe på, hvad de har med i firmabilen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den 1. juli trådte de nye regler, der blandt andet betyder, at varebiler på over 2.000 kilo skal indregistreres igen, så i kraft. Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne har det dog knebet for Færdselsstyrelsen med at få behandlet de mange ansøgninger i tide.

Derfor har Færdselsstyrelsen ifølge en pressemeddelelse aftalt med politiet, at politiet i de første tre måneder efter varebilskravene er trådt i kraft (altså frem til den 30. september) vil ”forholde sig vejledende” over for de varebilschauffører og vognmænd, der standses og kontrolleres.

Skal være i besiddelse af tilladelse
De nye regler indebærer blandt andet, at virksomheder skal være i besiddelse af en tilladelse, hvis virksomheden efter den 1. juli fortsat skal køre godskørsel for fremmed regning med dansk indregistreret varebil eller vogntog med en samlet tilladt totalvægt, der overstiger 2.000 kg og fragter gods med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods.

Færdselsstyrelsen er i gang med at behandle de modtagne ansøgninger. I første omgang behandler de dem, som styrelsen har modtaget inden fristen den 1. april og dernæst dem, styrelsen har modtaget efter denne frist. Behandlingen sker i den rækkefølge, som ansøgningerne er modtaget.

Læs også: Tekniq: Anholdelser sender tydeligt signal til last- og varebilstyve

Frem til den 30. september skal dit køretøj fortsat leve op til færdselslovens øvrige regler for at færdes lovligt på offentlig vej. Politiets vejledende indsats gælder alene reglerne om varebilstilladelser. Du kan læse mere om de nye krav til varebiler på www.varebilskrav.dk.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere