29.08.2022  |  EL  |  Byggeri

Netværk for næste generation ledere skal gøre byggeriet klar til 2030

Nyt netværk sætter fokus på de nye topledere og de opgaver, som de skal løse over de kommende år.

Det er ikke småting, som byggebranchen skal forholde sig til allerede nu og i de næste år. Allerede fra 2023 kommer der krav til bæredygtighed i bygningsreglementet, og de krav bliver markant skærpet frem mod 2030. Det kræver en nytænkning af hele byggeriet at blive klar til de krav, men hvordan gør man det?

Det vælter ind over branchen med nye teknologier og digitalisering, men hvordan vælger man den rette vej og sikrer, at det ikke ender med ineffektive løsninger? Nye samarbejdsformer på tværs af byggeriets værdikæde er et opgør med velkendte grænseflader, og det skaber usikkerhed om ansvar, men også nye muligheder.

LÆS OGSÅ: Brdr. Bagner A/S - Hasle El-installation får ny ejer

”Det er alle de nye tendenser, som det nye netværk for byggeriets kommende topledere vil tage hul på. Når byggeriets ledere de kommende år skal træffe både konkrete og strategiske beslutninger, så er bagtæppet alle de forandringer, som vil præge byggeriet frem mod 2030. Derfor er der brug for at næste generation af topledere i byggeriets virksomheder er godt klædt på til at navigere i de mange nye ændringer, siger Michael H. Nielsen, der er én af initiativtagerne til det nye professionelle netværk.

Et større samarbejde

Netværket drives med afsæt i DANVAK, der er en uafhængig fagteknisk forening, som arbejder for at styrke kompetencer inden for blandt andet bæredygtighed på tværs af byggeriets værdikæde.

”Det har været afgørende for DANVAK i planlægningen af det nye netværk at få deltagere med på tværs af hele byggeriets værdikæde. Deltagerne i netværket vil blive sammensat ud fra et krav om, at de befinder sig på samme høje forretningsstrategiske niveau. Derved sikrer vi et dynamisk, ambitiøst og relevant netværk”, forklarer Michael H. Nielsen.

LÆS OGSÅ: Det fuldførte byggeri faldt med 3 procent i 2. kvartal

”Netværket skal meget gerne afspejle bredden i byggeriet med arkitekter, rådgivende ingeniører, professionelle bygherrer, producenter, installatører og entreprenører i samme gruppe. Det er i spændingsfeltet mellem de mange fagligheder, at forretningsstrategiske overvejelser i forhold til at levere på målene inden for bæredygtigt byggeri kan gøres konkrete og operationelle. Vi håber, at en sidegevinst ved det nye netværk kan blive nye samarbejdsrelationer mellem de deltagende virksomheder”, tilføjer Michael H. Nielsen.  

Fokus på konkret viden

Helt konkret ønskes netværket at styrke deltagernes fokus på og konkret viden om 2030-udfordringerne for et bæredygtigt byggeri. I netværkets temamøder vil der blive taget udgangspunkt i deltagernes egne virksomheder for at give inspiration og stærke værktøjer til at arbejde med målsætningerne strategisk og forretningsorienteret. 

LÆS OGSÅ: Erhvervspuljen gør det nemmere at udskifte gamle olie- og gaskedler

Hvert temamøde vil have de fremmeste oplægsholdere, som besidder lige netop den viden og erfaring, som deltagerne kan hente inspiration i. Thomas Uhd er engageret som gennemgående netværksfacilitator. Han har en mangeårig erfaring inden for byggeriet og har gennem de seneste år arbejdet med byggeriets bæredygtige dagsorden.  

”Det har været vigtigt for os i planlægningen af netværket, at vi har en professionel og kompetent facilitator, der har arbejdet med bæredygtighed konkret og i en forretningsmæssig sammenhæng og som tillige har en dyb forståelse for de forretningsmæssige vilkår på tværs af virksomhederne i byggeriets værdikæde”, slutter Michael H. Nielsen. 

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere