27.02.2020  |  EL  |  Branchen

Nyt samarbejde skal sætte fart i etablering af solcellepaneler

Et strategisk samarbejde indgået af Solar og grossistvirksomheden BayWa skal styrke udbygningen af vedvarende energi i Danmark.

Hvis Danmark skal nå målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030, skal udbygningen af vedvarende energi op i gear.

Læs også: Dansk Energi gør det lettere at installere solcelleanlæg

BayWa r.e. Solar Energy Systems Danmark, der står bag udviklingen af solcellemontagesystemet Novotegra, har i sourcing- og servicevirksomheden Solar fundet en logistikpartner, der kan være med til at skubbe på udviklingen.

Solars teknikere har været på kursus og kan dermed yde optimal rådgivning til installatørerne.

”Vi er overbeviste om, at Solars professionelle tilgang til rådgivning, salg og service er en solid platform for at markedsføre BayWas Novotegra-montageløsninger til solcelleanlæg. Vi tilstræber kvalitet i hele processen, så installation af anlæg udføres korrekt. Solars fokus på uddannelse af installatører vil være en afgørende kvalitetssikring”, fortæller direktør Henrik Borreby fra BayWa.

Han ser masser af muligheder for solenergi i relation til den grønne omstilling.

”Der er næsten ubegrænsede muligheder for solenergi, og med vores montageløsninger kan vi medvirke til at få etableret solenergi på tagarealer og facader i hele landet”, siger han.

Adgang til nye markedspotentialer
Hos Solar ser group senior category manager Rasmus Vemmelund også et stort potentiale i det nye samarbejde med BayWa.

”BayWas løsninger til montage af solceller giver installatørerne mulighed for hurtig og let installation, så de sparer tid. Desuden får installatørerne en fleksibilitet, der gør, at de kan bestille produkterne i Solars webshop inden kl. 18 og så have produkterne tilgængelige næste morgen”, siger han.

For Solar betyder aftalen med BayWa desuden et bredere sortiment på solcelleinvertere og -paneler.

”Tidligere års solcelleboom i forbindelse med nettomålerordningen betyder, at der er opstået et stort marked for udskiftning af defekte og udtjente solcelleinvertere, og i den forbindelse er det ikke nok kun at have to fabrikater i sortimentet. BayWas, og nu Solars, enormt brede sortiment på både solcelleinvertere og solcellepaneler giver vores kunder adgang til nye markedspotentialer”, siger Rasmus Vemmelund.

Læs også: Regeringen mere end halverer støtten til vedvarende energi

Udgangspunktet for aftalen er Danmark med mulighed for udvidelse til Solars øvrige markeder.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere