04.02.2020  |  EL  |  Belysning

Case: Omfattende energioptimering i Fyrtårn Tommerup

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gennemtænkt LED-løsning i alle faciliteter i Fyrtårn Tommerup overgår allerede efter kun 3 måneder de forventede elbesparelser betydeligt, og centerchef Troels Eriksen ser meget positivt på fremtiden.

Hele 440 LED lamper (forskellige udvalgte lyskilder) fordelt på to sportshaller, en
svømmehal, omklædningsrum, toiletter, fællesområder, gangarealer, mødelokaler og gæsteværelser.

Fyrtårn Tommerup har lavet en god fremtidsinvestering i sparede kWh, flottere faciliteter og flere muligheder med deres nye belysning. Med øje for besparelser kontra udgifter til investering, samt mulig vedligehold, blev en veldokumenteret finansieringsmodel lavet, men allerede nu er det fynske kulturhus foran - også selvom besparelserne kun kan baseres på deres to sportshaller:

- "Vi er endnu ikke 100 % færdige med alle installationer, så lige nu er det bare et skøn, men på baggrund af de to haller, som vi nu har lysstyring på, har vi på kun 3 måneder sparet over 25.000 kr. i strøm, og det er langt bedre end forecastet i vores tidligere beregninger", fortæller en glad centerchef.

Smart lysstyring i hallerne betyder blandt andet, at kun 4-6 lamper har været tændt siden udskiftningen, når ungdomsholdet spiller badminton i huset sammenlignet med tidligere, hvor alt lys skulle tændes, før det var muligt at se fjerbolden tilstrækkeligt. 

Gennemtænkt løsning giver store besparelser

Ecobility Nordic hjalp med rådgivning, dokumentation og programmering af lyset i hallerne. Fyrtårn Tommerup finansierede selv projektet og deres huselektriker stod for installationerne, hvilket fungerede rigtigt godt til stor glæde for centerchefen, da det ikke krævede megen planlægning til trods for det ellers omfattende projekt.

For Troels Eriksen har tillid været en afgørende faktor, inden aftalen blev endelig, men han kendte allerede til vores projektering af Elbohallen og Fredericia Idrætscenter samt et par andre projekter i regionen.

- "Det var en stor beslutning at udskifte alt det gamle lys, men vi havde fuld
tillid til, at Ecobility kunne løfte opgaven. Vi har fået en god samlet løsning, der efter kort tid sparer os for langt mere end forventet. Det er for tidligt endnu at måle på de øvrige installationer, men på bare hallerne regner vi med ca. 100.000 sparede kroner i årligt elforbrug."

Forskellige velegnede lyskilder til forskellige lokationer. Både paneler, spots, plafonder, sportarmaturer med videre er løbende blevet installeret i alle lokaler. Nu kan kulturhuset stolt tilbyde deres brugere de bedste faciliteter på alle døgnets 24 timer og med energisparende LED overalt, bliver det spændende at vende tilbage til centerchefen i slutningen af året og få et mere præcist svar på de samlede elbesparelser.

Mere fra eco2LIGHT

eco2LIGHT

www.eco2light.dk

10 år som kompetencedrevet LED-virksomhed Fra CO2light til eco2LIGHT: Vi havde 10-års jubilæum som bæredygtigt LED-hus i 2019, og fortsætter stadig den spændende rejse. Det hele begyndte med et par ansatte i Pandrup til i dag, hvor vi har afdelinger i både Aalborg og Herning samt laver projekter over hele Danmark. eco2LIGHT leverer og rådgiver…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere