25.04.2018  |  VENTILATION  |  Indeklima

Tekstilkanaler skal forhindre tåge under ishockeykampe

Indeklimaet i hallerne skal være i top, når VM i ishockey for første gang afholdes i Danmark i maj. Også i SE Arena er man opmærksom på at undgå tåge over isen.

Snart krydses stavene i det 82. verdensmesterskab i ishockey, der til maj for første gang spilles på dansk jord. Kampene afvikles i Jyske Bank Boxen og Royal Arena, hvor Danmark dyster med 15 andre lande om guldet.

I indendørs sportsgrene plejer vejrforhold at være uden betydning, men i skøjtehaller forholder det sig anderledes. Både indeklima og temperaturen uden for arenaen kan give de driftsansvarlige problemer og kan medføre tågedannelser over isen.

Tåge er også den helt store frygt i SE Arena, hvor man styrer luftfordelingen i hallen ved hjælp af tekstilbaserede indblæsningskanaler. Fungerer de ikke, kan man finde flere skrækeksempler på følgerne af manglende ventilation.

Læs også: Lufttæpper forbedrer indeklimaet i vindmølleproduktion

”Det ville jo være forfærdeligt, hvis det skete her. På en varm sommerdag kan man da godt få lidt sved på panden ved tanken”, siger driftsleder af SE Arena, Thomas Biel.

Opdeler hallen i to zoner
For at nå optimale forhold i hallen skal der dannes et lufttæppe, som forhindrer varmen fra publikum i at hæve temperaturen over isen. I SE Arena sikrer to separate luftfordelingssystemer, at det sker.

Den ene fordeler sender kølet luft mod isen, mens den anden sender tolv grader varm luft mod tilskuerpladserne. På den måde sikrer systemet de ideelle tre grader på isen og god komfort for tilskuerne under kampen.

Brian Refsgaard er indehaver af virksomheden FabricAir, der har produceret tekstilkanalerne til luftfordeling i arenaen: 

”Vores systemer sørger for, at der bliver sendt en usynlig væg af luft ned mellem lægterne og banen, så klimaerne ikke blander sig. Det er en spændende udfordring, som vi har specialiseret os i, og hvis det skulle ende med, at Danmark alligevel skulle spille en hjemmekamp i SE Arena, så bliver det uden tåge på banen”, lover han.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere