19.05.2017  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Svært at finde den rette medarbejder

For Jesper Jensen var tilliden afgørende, da han ansatte sin første medarbejder. Som ejer af Værløse VVS stiller han høje krav til det udførte arbejde.

Ledelse er en tidskrævende opgave, når man er selvstændig med ansvaret for en medarbejder. Jesper Jensen er ejer af Værløse VVS og anslår, at han bruger mindst ti timer om uge på at planlægge det daglige arbejde.

”Det er besværligt at være arbejdsgiver, hvis man vil behandle sine kunder og medarbejdere ordentligt. VVS’ere har en stærk fagforening og alene at udbetale den første løn var megabesværligt, fordi min bank nægtede at give mig en erhvervskonto. Derfor måtte jeg skifte bank for at komme i gang”, fortæller Jesper Jensen.

Han fik sin første medarbejder i 2016, og nu fungerer de administrative rutiner bedre. Undervejs har der dog været svære dage, hvor det har været en støtte, at medarbejderen var engageret.

”Han er ikke bare vandbærer i virksomheden, men føler, at han er med i dette ligesom jeg, så han har skubbet til mig for at fortsætte, når papirarbejdet har været ved at tage pippet fra mig med tilbudsgivning og kundekommunikation”, siger Jesper Jensen.

De mødtes, da han var projektleder i installationsvirksomheden Brøndum, hvor Jesper Jensen fik respekt for medarbejderens arbejde som svend.

”Jeg har en rimelig høj standard for, hvordan jeg vil have arbejdet lavet og ved, at han forstår, at en svend skal være punktlig, overholde kundeaftaler og leve op til alle de andre positive klichéer om håndværkere. Jeg turde ikke tage en svend ind fra gaden, for jeg ved, hvor mange dårlige håndværkere, der er derude”, siger Jesper Jensen.

Læs også: VVS’17: Hæv produktiviteten og tjen flere penge

Jesper Jensen har også en selvstændig samarbejdspartner som supplement til sin medarbejder, så han i alt har to mennesker beskæftiget, den ene som lønmodtager, den anden som en selvstændig, han lejer ind og kan opsige med kort varsel. Mens den selvstændige på godt og ondt er sin egen herre, er det nemmere at lede virksomheden, når alle menneskelige og tekniske ressourcer samt opgaver er samlet i én kurv.

”Fordelen ved en ansat er, at jeg kan råde over mit mandskab, mens en selvstændig kan have andre interesser. Sidstnævnte er lidt billigere, fordi jeg ikke har alle de forpligtelser, der er med hensyn til en lønmodtager, og samtidig kan jeg sige farvel til min selvstændige samarbejdspartner fra dag til dag. Til gengæld kan det være et stressmoment at planlægge hans tid mindst to uger frem, så han ikke får opgaver af andre installatører. Min medarbejders tid skal jeg derimod typisk kun planlægge to dage frem”, siger Jesper Jensen.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere