Tekniq: Regeringens teknologipagt er kærkommen

Der er brug for konkrete initiativer, hvis flere unge skal vælge en faglært uddannelse på de tekniske områder. Derfor er den nye teknologipagt, som regeringen har præsenteret, et vigtigt, første skridt, mener Tekniq.

Det er afgørende, at teknologipagten styrker samarbejdet mellem de tekniske erhvervsuddannelser og især folkeskolerne, mener Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq. PR-foto. .

Efterspørgslen efter medarbejdere med tekniske og digitale færdigheder er stigende i de danske virksomheder.

Derfor er det ifølge brancheorganisationen Tekniq positivt, at regeringen har præsenteret en ny teknologipagt, der blandt andet skal være med til at sikre, at 20 procent flere i løbet af de næste ti år gennemfører en faglært eller videregående uddannelse inden for det tekniske, digitale og teknologiske område.

”Det er et initiativ, vi kun kan hilse velkomment. Vi ser allerede i dag, at det kan være svært for virksomheder at skaffe et tilstrækkeligt antal medarbejdere med de nødvendige digitale og teknologiske kompetencer. Og behovet vil kun vokse de kommende år”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

STEM-kompetencer
Teknologipagten skal blandt andet med virksomhedernes hjælp få flere til at tage en uddannelse eller få kompetencer inden for teknologi, it, naturvidenskab og matematik – også kaldet STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) for at imødekomme erhvervslivets behov.

Netop installationsbranchen, hvor den teknologiske udvikling foregår i lyntempo, er et godt eksempel på en branche, der har et særligt stort behov for, at danske unge i højere grad udstyres med solide digitale og teknologiske kompetencer.

”Derfor har vi de senere år også justeret på vores uddannelser, så de i endnu højere grad inddrager de seneste teknologiske muligheder og værktøjer. Samtidig er virksomhederne godt på vej ind i den digitale tidsalder, både når det gælder den daglige drift og arbejdet ude hos kunderne”, siger Niels Jørgen Hansen.

Branding
En central del af den nye teknologipagt er arbejdet med at brande de tekniske erhvervsuddannelser og dermed øge deres tiltrækningskraft i forhold til de unge, der skal til at vælge uddannelse.

”Det er vigtigt, at de store ambitioner for teknologipagten nu også omsættes til konkret handling. Vi kan se, at det virker, når man går aktivt ind og markedsfører uddannelserne. Det har vi blandt andet haft stort held med på elektriker- og VVS-energiuddannelserne, hvor det gennem målrettet arbejde er lykkedes at hæve optaget på erhvervsskolerne mærkbart”, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

”Derfor er det også afgørende, at man med teknologipagten styrker samarbejdet mellem de tekniske erhvervsuddannelser og især folkeskolerne, så de tekniske erhvervsuddannelser i langt højere grad, end det er tilfældet i dag, fremstilles som et naturligt valg for dygtige og ambitiøse unge”.

- JKK

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER

Installator.dk

Presset branche samler tunge profiler på Varmepumpedagen 2024

Relateret indhold

08.11.2024Installator.dk

Better Energy skærer markant ned

08.11.2024Installator.dk

Schneider: Fremtidens bygninger mangler fleksibilitet i el-distributionen

07.11.2024Installator.dk

Andelen af nye solgte elvarebiler er fordoblet på et år

07.11.2024Inspectly ApS

Sponseret

Fra god til ekstraordinær: Vigtigheden af kvalitetsstyring

07.11.2024Installator.dk

Populær tilskudspulje til robotter og digital omstilling fortsætter

Aarhus Vand styrker vandforsyningen i kommunen med digital tvilling fra Schneider Electric

07.11.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

07.11.2024Carlog System

Sponseret

Kan du koordinere medarbejdere og styre tidsforbruget?

06.11.2024Installator.dk

Digitalisering står højt på agendaen i installationsbranchen

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Ejby - FYN)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

12.11.2024

Tid

08:00

Sted

Fjelsted Skov, Store Landevej 92, 5592 Ejby (FYN)

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

12.11.2024

Tid

08:30

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Ibrugtagning af bygninger (baseret på Commissioning/DS3090)

Kursus om ibrugtagning af bygninger, baseret på Commissioning / DS3090 - en vej til at undgå lange mangellister og deraf følgende gener og omkostninger.

Dato

12.11.2024

Tid

08:30

Sted

Kongsvang Allé 29, 8000 Aarhus C

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Termografering

Få styr på anvendelse af termografering til screening af bygninger og på de muligheder, termograferingen skaber for professionelt at formidle dine anbefalinger til forbedringer på bygningen.

Dato

12.11.2024

Tid

08:30

Sted

Gregersensvej 1, Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Varmepumper - VE-installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

12.11.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER

Er du klar til at tage din salgsstrategi til næste niveau? Vores salgskursus om varmepumper er designet til at give dig de nødvendige værktøjer og viden til at rådgive dine kunder effektivt og øge dit salg.

Dato

13.11.2024

Tid

08:00

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning