09.10.2017  |  VVS  |  Sanitet

VVS-energiuddannelsen får nyt speciale

Nu kan studerende på VVS-energiuddannelsen vælge det nye speciale ’VVS-installationstekniker’.

VVS-energiuddannelsen har fået et nyt speciale. Uddannelsens elever har nu mulighed for at specialisere sig som VVS-installationsteknikere – et speciale, der kommer til at gavne virksomheder med behov for en god montør og servicetekniker, skriver brancheorganisationen Tekniq.

Med speciale i VVS-installationsteknik får eleverne både teoretisk og praktisk erfaring med blandt andet installationsteknik, intelligent sanitetsteknik, afløbsinstallationer og teknisk projektstyring.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ud over de obligatoriske fag har man som lærling mulighed for at vælge mellem forskellige specialefag, der hver forløber i fire uger. Man kan blandt andet vælge mellem stålsvejsning af VVS-tekniske installationer, installationstekniske varmeløsninger og ventilationsfaget.

Læs også: Storstrøm Fængsel har styr på sikkerheden – også i baderummene

Vejen til titlen som færdiguddannet VVS-installationstekniker tager tre år og ni måneder. Heraf foregår 52 uger på skolebænken og resten i virksomhedspraktik.

For at en virksomhed kan blive godkendt som praktiksted for specialet, skal virksomheden have opgaver, der matcher specialets indhold. Derudover er det også et krav, at virksomheden har mindst én ansat med autorisation.

Læs også: Unge rollemodeller vil bekæmpe fordomme om faguddannelser

Udover det nye speciale kan VVS-energiuddannelsens lærlinge specialisere sig i ventilationsteknik, som VVS og blikkenslagere og som VVS-energispecialister.

Læs mere om det nye speciale her.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere