19.04.2017  |  VVS  |  Branchen

VVS-firma sætter ind mod løfteskader

Med overskrifterne ”Red din krop” og ”Du er din egen sikkerhed” er det lykkedes John Jensen VVS at mindske de ansattes arbejdsskader - således har virksomheden i 100 dage ikke haft en eneste arbejdsskade.

Hos John Jensen VVS har man for nylig gjort status over de seneste års arbejde med at udvikle en værdibaseret sikkerhedskultur i virksomheden.

Og det tætte samarbejde mellem ledelse, medarbejdere og eksterne konsulenter har båret frugt – i de sidste 100 dage har virksomheden nemlig ikke haft en eneste arbejdsskade.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Sikkerhed og arbejdsmiljø udgør en central og højt prioriteret del af virksomhedens værdigrundlag, og målet er en arbejdsmiljøcertificering i løbet af 2017”, siger Martin Ulrik Hansen, der er autoriseret VVS-installatør og ansvarlig for arbejdet med sikkerhed og arbejdsmiljø i John Jensen VVS.

Læs også: VVS-firma: Bløde værdier skaber vækst

Virksomheden har dog ikke i sinde at stoppe med indsatsen efter en certificering:

”Arbejdet med at styrke sikkerhed og arbejdsmiljø er en ’never-ending-story”. Det er et område i fortsat bevægelse, der kræver en stor og vedholdende opmærksomhed fra både medarbejdere og ledelse”, siger Martin Ulrik Hansen.

De seneste år har John Jensen VVS haft en gruppe af medarbejdere på førstehjælpskurser, men efter en analyse stod det klart, at løfteskader på knæ, nakke, skuldre og lænd i høj grad overgik antallet af skader på fx øjne eller skader i forbindelse med fald.

Øget sikkerhed omkring løft
Derfor besluttede virksomheden sig for at skabe øget sikkerhed omkring forkerte løft dels ved at indgå samarbejde med en ekstern konsulent fra City Fys og dels gennem uddannelse af otte medarbejdere, der som ildsjæle og løfte-ambassadører kunne gå forrest i arbejdet med at lære kollegerne om sund løfteteknik og daglig træning.

”Dermed var banen kridtet op, og medarbejderne tog flot imod initiativet. I dag er sund løfteteknik en integreret del af hverdagen hos alle medarbejdere”, siger Martin Ulrik Hansen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere