30.05.2018  |  VENTILATION  |  Indeklima

Dansk Talentakademi får ny ventilationsløsning

På Dansk Talentakademi finder man mange forskellige kunstretninger. Og det stiller krav til lokalerne, der skal tjene flere funktioner. Derfor har Lindab nu installeret en behovsstyret ventilationsløsning.

I kontorer, skoler og institutioner med stort udsving i antallet af brugere i løbet af dagen kan det være en udfordring at sikre en tilstrækkelig tilstrømning af frisk luft. En mulig løsning på udfordringen er behovsstyret ventilation. Og derfor har Mogensen VVS Comfort netop installeret en sådan løsning hos Dansk Talentakademi i Holstebro. Det nye system skal forbedre indeklimaet for elever inden for blandt andet musik, teater og dans.

”Et byggeri som Dansk Talentakademi, hvor elever og lærere kommer og går dagen lang, kræver en gennemtænkt og fleksibel ventilationsløsning. Sammen med Lindab fik vi udarbejdet en særlig løsning med Pascal-systemet, der både tager højde for den fleksible brug af bygningen og bygherrens fremtidige planer om centralisering af overvågningen”, siger projektleder Lars Saaugaard Olesen fra Mogensen VVS Comfort.

Læs også: Tag indeklimaet seriøst

En kreativ løsning til en kreativ skole
Hos Dansk Talentakademi var udfordringen, at lokalerne bruges til vidt forskellige aktiviteter. Alt fra billedkunst, design, skriveøvelser og musik til teater og dans optager rummene. Og det stiller store krav til indeklimaet.

”Projektet hos Dansk Talentakademi var en ekstraordinær løsning, hvor vi måtte tænkte kreativt. Lindab var en af de eneste udbydere med et system, der gjorde det muligt at centralisere styringen af ventilationen uden at gå på kompromis med kvaliteten”, fortæller ingeniør Piotr Podhajny fra Midtconsult.

Pascal-systemet regulerer ventilationen ved variabel belastning og består styringsmæssigt af en central Regula Master-enhed, som er forbundet med Regula Combi-rumregulatorer i hver zone ved hjælp af en busopkobling.

”På længere sigt er det planen, at Dansk Talentakademis system skal kobles sammen med ventilationssystemet i Musikteatret i Holstebro, så begge systemer kan styres fra ét sted. På den måde er løsningen både udarbejdet efter brugernes behov i dag og i fremtiden”, siger produktchef Niels Mulvad fra Lindab. 

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere