08.08.2017  |  VENTILATION  |  Branchen

Elever i Jelling får bedre luft i klasselokalerne

Fra den 10. august er det slut med tung luft på Bredagerskolen i Jelling. I de næste par dage bliver der nemlig foretaget de sidste justeringer af et nyt ventilationsanlæg til 5,4 millioner kroner.

Har eleverne på Bredagerskolen i Jelling svært ved at komme op i gear, når de den 10. august møder ind til første skoledag efter sommerferien, kan de ikke give et dårligt indeklima skylden.

På skolens tag står der nemlig et helt nyt ventilationsanlæg til en værdi af 5,4 millioner kroner, som i fremtiden skal skabe ideelle luftforhold i alle skolens klasselokaler, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Det sker blandt andet ved, at ventilationsanlægget kan regulere CO2-niveauet i hvert enkelt lokale.

Finansieret via energipulje
Anlægget, der blandt andet består af fire ventilationsmotorer, der hver især vejer fem ton, stod færdigmonteret i juni, og i de seneste uger har Petrowsky, der er entreprenøren bag projektet, sammen med Jysk CTS sørget for at få styr på indreguleringen:

”Man har forudsat nogle luftmængder i de enkelte lokaler, og det er det, vi er ved at få indstillet, så det er klar til skolestart”, siger Lars Petrowsky, der er direktør i firmaet med selvsamme navn, til Vejle Amts Folkeblad.

Det nye ventilationsanlæg er finansieret gennem Vejle Kommunes energipulje. Her har staten lånt penge til kommunen, som skal betales tilbage gennem den besparelse, Bredagerskolen opnår gennem det nye anlæg.

Læs også: Syddansk Erhvervsskole sparer én million om året med energistyring

Og besparelser skal der nok komme – ifølge Kommunale Ejendomme i Vejle Kommunes teknik- og miljøforvaltning medfører det nye anlæg nemlig en årlig varme- og energibesparelse på 260.000 kroner og en driftsbesparelse på 25.000 kroner i forhold til det tidligere anlæg, som har stået på skolen i de sidste 40 år.

Opsætningen af det nye anlæg begyndte den 1. marts i år, og efterfølgende er der blevet foretaget montering og justeringer.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere