KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Energikonsulent 1 - enfamiliehuse

Bliv certificeret energikonsulent for mindre bygninger.

Kategori

Uddannelse

Sted

Hellerup

Start dato

22. januar 2025 kl. 08:30

Slut dato

25. marts 2025

Foto: KEA

Efter forløbet kan du udføre den lovpligtige energimærkning af enfamiliehuse i forbindelse med salg for et godkendt firma. Du kan også vælge selv at starte virksomhed og søge godkendelse.

Du får redskaberne til at opmåle, analysere og registrere forhold, som har indflydelse på energiforbruget. Og så bliver du klædt på til at udarbejde energimærkningsrapporter samt formidle energimærkningsordningen for enfamiliehuse.

Desuden lærer du at vurdere softwaregenererede besparelsesforslag ud fra faktorer som arkitektur, indeklima, komfort, brugeradfærd og økonomi – og foreslå supplerende besparelser på baggrund af dine egne overvejelser.

Du lærer at kende forskel på materialers isoleringsevne og forstå vedvarende energianlæg (VE-anlæg), såsom solceller, solfangere og varmepumper. Og du bliver klædt på til at forstå energimærkeordninger (EMO og BB), bygningsreglementet og andre relevante regler.

Indhold på faget

På faget vil du få undervisning i at:

  • Udarbejde energimærkningsrapporter og formidle energimærkningsordningen for enfamiliehuse
  • Opmåle, analysere og registrere forhold, som har indflydelse på energiforbruget
  • Vurdere softwaregenererede besparelsesforslag ud fra faktorer som arkitektur, indeklima, komfort, brugeradfærd og økonomi
  • Forstå vedvarende energianlæg (VE-anlæg), såsom solceller, husstandsvindmøller og varmepumper
  • Bruge energimærkningsværktøjet Energy10
  • Forstå energimærkningsordning (EMO), BedreBoligordningen (BB), bygningsreglementet og lignende regler

Praktisk info

Hvis du vil vide mere om faget, har vi samlet en masse information til dig her.

Målgruppe

Faget retter sig mod dig, som ønsker at blive energikonsulent og arbejde med energimærkning.

Hvis du er interesseret, bedes du kontakte KEA. Så vil vi vurdere dit faglige niveau og give dig vores anbefalinger til, om du vil kunne gennemføre forløbet.

Efter forløbet er der mulighed for at søge certificering hos Energistyrelsen. Ansøgningen skal vedlægges bevis for beståelse af ovennævnte prøve, dokumentation af din faglige baggrund og et akkrediteret kvalitetsstyringssystem for virksomheden.

Undervisning

Undervisningen er tilrettelagt, så du kan passe dit arbejde ved siden af studierne. Der er 7 undervisningsdage, og imellem disse undervisningsdage skal du afprøve din viden på selvvalgte øvebygninger samt en udleveret case. Du skal derfor forvente en betydelig arbejdsbyrde afhængig af forudgående kompetencer.

Det vil være muligt at deltage i undervisningen virtuelt i det omfang det giver mening. Dette aftales med underviser. Du skal dog forvente obligatorisk fremmøde på min. 1 dag i løbet af faget, da der på dag 6 i forløbet vil der være obligatorisk fremmøde. Denne dag skal der undervises og øves på en fysisk bygning i hovedstadsområdet.

Niveau

Modulet hører under Akademiuddannelsen i Energiteknologi. Uddannelsen er på akademi-niveau.

Akademiuddannelser er kortere videregående uddannelser, der svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS). En akademiuddannelse giver adgang til en diplomuddannelse.

Tilmeldingsfrist

Alle vores kurser og fag har tilmeldingsfrist 14 dage før startdato.

Det vil dog i nogle tilfælde stadig være muligt at tilmelde dig også efter tilmeldingsfristen. Hvis tilmeldingsknappen stadig er synlig, kan du nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser.

Vi vil dog altid opfordre dig til at tilmelde dig i så god tid som muligt. 

Økonomisk tilskud

Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.

Læs mere om Økonomisk tilskud

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.