KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Kategori

Uddannelse

Sted

Hellerup

Start dato

27. januar 2025 kl. 08:30

Slut dato

27. marts 2025

Foto: KEA

På faget 'Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder' lærer du bl.a. at udarbejde en økonomisk vurdering af en byggesag.

Du går i dybden med fordeling af omkostninger på materialer, lønninger og dækningsbidrag, samt risici. Dermed får du kompetencer til at styre en mindre virksomhed og byggesag økonomisk.

Du lærer at beregne produktivitet samt investeringer for en virksomhed og en byggesag, ligesom du lærer at vurdere og håndtere betaling for ekstraarbejde.

Dertil lærer du at igangsætte forbedringsprocesser samt at identificere de væsentligste succeskriterier og risici for en entreprenør i en byggeproces.

Indhold og udbytte

På faget vil du få undervisning om:

  • Projektbudgetter
  • Økonomisk risikostyring
  • Rentabilitet
  • Beregning af tilbagebetalingstid på investeringer
  • Planlægning af en optimeringsproces
  • Sammenhæng mellem byggeriets stader og acontobetalinger

Praktisk info

Hvis du vil vide mere om faget, har vi samlet en masse information til dig her.

Målgruppe

Akademiuddannelsen i Byggekoordination er målrettet ansatte i bygge- og anlægsbranchen, der ønsker at arbejde med byggekoordination og -ledelse.

I det daglige kommer du til at fungere som bindeled mellem projektleder og byggepladsens udførende håndværkere.

Undervisning

Undervisningen tilrettelægges sådan, at der tages hensyn til dine muligheder for at kombinere uddannelse med arbejde.

Undervisningen tager udgangspunkt i praktiske problemstillinger, som du kan relatere til dit job. Det betyder, at du kan udvikle dig i dit professionelle arbejdsliv, samtidig med du læser på uddannelsen. Du vil opdage, at du kan bygge oven på din egen erfaring, opdage nye vinkler sammen med medstuderende og ikke mindst anvende din nye viden straks, du er tilbage på jobbet.

Varighed

Et fag på 10 ECTS har typisk 8 undervisningsgange og derudover skal du beregne tid til læsning og forberedelse mellem undervisningsgangene.

På de enkelte hold kan du se, hvor mange undervisningsgange der er. Antallet af undervisningsgange kan variere afhængig af om undervisningen foregår om dagen eller om aftenen.

Niveau

Modulet hører under Akademiuddannelsen I Byggekoordination. Uddannelsen er på akademi-niveau.

Akademiuddannelser er kortere videregående uddannelser, der svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS). En akademiuddannelse giver adgang til en diplomuddannelse.

Tilmeldingsfrist

Alle vores kurser og fag har tilmeldingsfrist 14 dage før startdato.

Det vil dog i nogle tilfælde stadig være muligt at tilmelde dig også efter tilmeldingsfristen. Hvis tilmeldingsknappen stadig er synlig, kan du nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser.

Vi vil dog altid opfordre dig til at tilmelde dig i så god tid som muligt. 

Økonomisk tilskud

Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.

Læs mere om Økonomisk tilskud

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.