KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Kategori

Uddannelse

Sted

København NV

Start dato

28. januar 2025 kl. 08:30

Slut dato

8. april 2025

Foto: KEA

Efter forløbet kan du rådgive om optimering af indeklima og reduktion af energiforbrug i større bygninger med mange brugere og kompleks klimaskærm. Dine færdigheder kan du bruge i nybyggerier såvel som eksisterende bygninger.

Du bliver klædt på til at foreslå energirigtige byggetekniske løsninger, som på én gang tager hensyn til arkitektur, indeklima, miljø og økonomi. Ved at angribe en problemstilling fra flere faglige vinkler kan du levere helhedsorienterede løsninger, som passer til ethvert behov.

Du får konkrete redskaber til at bedømme varme- og ventilationsanlæg ud fra energi- og miljømæssige hensyn. Blandt andet lærer du at anvende metoder og værktøjer til at måle og beregne energiforbrug. Også måling og analyse af indeklima med fokus på CO2 og fugt lærer du at håndtere.

Gennem forløbet får du redskaber til at adressere indeklima og brugertilfredshed gennem dialog med bygningsejere og repræsentanter.

Endelig lærer du at præsentere løsninger på en forståelig og motiverende måde ved at bruge redskaber som præsentation og regneark.

Du skal have gennemført Bygningskonstruktioner og energiforbrug i simple bygninger (fag B) for at deltage på dette fag.

Indhold på faget

På faget vil du få undervisning i at:

  • Rådgive om optimering af indeklima, tekniske installationer og reduktion af energiforbrug i større komplekse bygninger
  • Vurdere indeklima og vælge blandt flere forslag til forbedringer
  • Bedømme varme- og ventilationsanlæg ud fra hensyn til energiforbrug og miljø
  • Anvende relevante metoder og værktøjer til at måle og beregne energiforbrug
  • Foreslå energirigtige byggetekniske løsninger, som tager hensyn til arkitektur, indeklima, miljø og økonomi
  • Udvikle løsninger på problemer med indeklima og brugertilfredshed gennem dialog
  • Måle og analysere indeklima med fokus på CO2 og fugt

Praktisk info

Hvis du vil vide mere om faget, har vi samlet en masse information til dig her.

Målgruppe

Faget er for dig, der vil arbejde med energirådgivning. Du har afsluttet en gymnasial eller faglært uddannelse og har min. 2 års relevant erhvervserfaring indenfor arbejde med fx byggeri, energi, ejendomsdrift eller lign.

Du ønsker dig en formel efteruddannelse, som giver dig konkrete kompetencer til at opmåle, beregne, opstille og præsentere løsninger indenfor omstilling til vedvarende energi og energieffektivisering.

Undervisning

Fagmodulet tager 8 uger at gennemføre. De første fem uger har du ti timers undervisning om ugen og de sidste tre uger skal du skrive opgave. Ved siden af undervisningen skal du regne med ekstra tid til læsning og forberedelse.

De ti timers undervisning er fordelt på en hel undervisningsdag, hvor du skal møde op på KEA og en aften, hvor du deltager online. Den fulde undervisningsdag ligger så vidt muligt om mandagen, mens online undervisningen ligger torsdag aften.

Undervisningen tager udgangspunkt i din og dine medstuderendes erfaringsgrundlag. De kompetencer, som du har med fra dit arbejdsliv, får du mulighed for at bruge i undervisningen. Det, som du lærer på uddannelsen, kan du fra start af bruge på arbejdspladsen.

Varighed

Et fag på 10 ECTS har typisk 8 undervisningsgange og derudover skal du beregne tid til læsning og forberedelse mellem undervisningsgangene.

På de enkelte hold kan du se, hvor mange undervisningsgange der er. Antallet af undervisningsgange kan variere afhængig af om undervisningen foregår om dagen eller om aftenen.

Niveau

Modulet hører under Akademiuddannelsen i Energiteknologi. Uddannelsen er på akademi-niveau.

Akademiuddannelser er kortere videregående uddannelser, der svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS). En akademiuddannelse giver adgang til en diplomuddannelse.

Tilmeldingsfrist

Alle vores kurser og fag har tilmeldingsfrist 14 dage før startdato.

Det vil dog i nogle tilfælde stadig være muligt at tilmelde dig også efter tilmeldingsfristen. Hvis tilmeldingsknappen stadig er synlig, kan du nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser.

Vi vil dog altid opfordre dig til at tilmelde dig i så god tid som muligt. 

Økonomisk tilskud

Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.

Læs mere om Økonomisk tilskud

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.