01.07.2015  |  EL  |  Belysning

EnergiMidt skal sikre gadebelysning i Aarhus

Aarhus Kommune indgår større aftale med EnergiMidt om udskiftning af de gamle gadelamper til nye LED-pærer.

Landets næststørste kommune har indgået en stor aftale med EnergiMidt om udskiftning af knap 30.000 lyskilder. Det sker efter en større udbudsrunde.

Læs også: LED-belysning beriger undervisningen

Dermed skifter også Aarhus Kommune sine pærer i gadebelysningen ud til de mere miljørigtige pærer med LED-teknologi, der giver store energibesparelser. 

”Vi er overbevist om, at samarbejdet kommer de aarhusianske borgere til gavn, når de får nyt og bedre lys på deres veje og stier, som tilmed bliver betalt af energibesparelsen. Derudover sparer vi 2.500 ton CO2 om året, plus at det nye lys har en positiv effekt på både trafiksikkerhed og tryghed”, siger Peter Ryberg Neess, som er teamleder i Vejbelysning og ITS.

Læs også: Farvel til kviksølvlamper giver millionbesparelser

Også hos EnergiMidt er der tilfredshed med aftalen.

”Det er en meget vigtig aftale for EnergiMidt. Vi ser det som endnu en bekræftelse på vores store kompetencer på området og en tydelig anerkendelse af vores mange års erfaring med anlæg, renovering og drift af gadelys i kommunalt regi mange steder i landet”, siger Jørgen Due Thomsen Nørgaard, som er forretningschef i energidivisionen hos EnergiMidt.

Udskiftningen er gået i gang, og det forventes, at alle pærer er skiftet i løbet af få år.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere