21.08.2015  |  EL  |  Belysning

Esbjerg Kommune satser stort på LED

Ejendomsafdelingen i Esbjerg Kommune forventer at skifte 2.000 lysrør til LED-rør om året. Det medfører både energibesparelser og længere levetid for de nye rør.

Esbjerg Kommunes ejendomsafdeling har skiftet 1.500 lysrør til LED-rør siden sidste år. Og forventningen er, at der i de kommende år skal udskiftes 2.000 om året i kommunens bygninger. Det skriver Dagens Byggeri.

Læs også: Københavns Kommune installerer 10.000 LED-gadelamper

Udskiftningen til LED-rør muliggør styring gennem bevægelsessensorer, og elforbruget reduceres fra 44 W til 22 W med LED-rør.

Samtidig har de nye rør en levetid på 50.000 timer, hvilket giver et stort besparelsespotentiale på drift, da de nuværende lysrør typisk kun holder mellem 8.000 og 10.000 timer.

Og med de nye LED-rør bliver driften generelt billigere:

”Efter ombygningen er der kun fatningerne og rør tilbage, og der er således langt færre komponenter, som kan gå i stykker end tidligere. Vi regner med, at de ombyggede armaturer kan holde 30-40 år. Den gennemsnitlige tilbagebetalingstid ligger på kun 2-7 år”, siger Ove Knudsen, el-installatør i Esbjerg Kommune, til Dagens Byggeri.

Læs også: LED-gadelygter kan ikke klare dansk vejr

Mange af de gamle armaturer udskiftes ikke, når der skiftes til LED-rør. Det skyldes, at de generelt har en rigtig god kvalitet, som ligger over den, som mange nye armaturer har i dag. Derfor er det økonomisk rentabelt at modernisere dem, fortæller Ove Knudsen. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere