21.08.2017  |  VVS  |  Branchen

EUC Sjælland: De unge skal kende til VVS’ernes faglighed

Erhvervsskolen EUC Sjælland vil gøre blandt andre VVS-faget mere synligt for uddannelsesparate unge ved at flytte skolemesterskabet ’Håndværkerguld’ væk fra skolen og ud i offentligheden.

Der mangler elever på landets erhvervsuddannelser og hænder i installatørbranchen. Et problem EUC Sjælland mener, blandt andet skyldes manglende synlighed og oplysning om fagene. Og det vil skolen nu forsøge at gøre noget ved.

”Vi ved, at der er høj faglighed, og vi ved, hvad fagene kan, og hvorfor de er attraktive. Men det betyder jo ikke, at alle andre også gør det. Nu flytter vi fagligheden ud, hvor rigtigt mange mennesker kommer”, siger John Norman, direktør på EUC Sjælland.

Læs også: Installatører har svært ved at skaffe arbejdskraft

Konkret vil EUC Sjælland flytte sine skolemesterskaber ud af huset – et event der under navnet Håndværkerguld samler de dygtigste studerende inden for 11 forskellige fag. Mesterskaberne skal fra i år afholdes i og omkring Næstved Storcenter på Sydsjælland, så andre kan se nogle af de bedste elever løse de faglige opgaver helt tæt på.

Udflytningen af mesterskaberne er ifølge John Norman en god måde at gøre unge opmærksom på erhvervsuddannelserne, da de deltagende elever er ideelle ambassadører for hver deres fag. Derudover mener han også, at skolen har en forpligtigelse til at være synlig og udadvendt i regionen, hvis de vil rekruttere flere til uddannelserne og til branchen generelt:

”Der er ingen tvivl om, at vi skal gøre VVS-faget og alle vores andre faguddannelser synlige og konkrete, så nogle af fordommene omkring erhvervsuddannelserne kan blive brudt ned”, siger John Norman og tilføjer:

”Vi kan ikke bare sidde med hænderne i skødet og regne med, at unge af sig selv finder ud af hvor mange karrieremuligheder og meget faglighed, der ligger i en erhvervsuddannelse”.

Læs også: Stigende mangel på arbejdskraft i byggesektoren

EUC Sjællands skolemesterskaber foregår i år den 24. og 25. august og bliver dermed den første store test for skolen inden DM i Skills, der foregår i Herning til januar.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere