26.04.2017  |  VENTILATION  |  Indeklima

Flere boligejere får målt radonniveauet

Selvom mange husejere ikke er klar over, hvor højt radonniveauet er i deres bolig, oplever Dansk Radonforening, at flere bliver opmærksomme på den kræftfremkaldende gasart.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har 350.000 boliger et for højt niveau af den radioaktive og kræftfremkaldende gasart radon, der siver ind fra undergrunden.

Selvom mange husejere stadig ikke er klar over, hvor meget radon der egentlig er i deres bolig, oplever brancheforeningen Dansk Radonforening, at flere og flere bliver opmærksomme på gasarten:

”Det er forholdsvis enkelt at få målt radonniveauet ved hjælp af et dosimeter, og vi hører fra vores medlemsvirksomheder, at antallet af husejere, der bestiller radonmålere, nærmest er fordoblet i de seneste par år”, siger Manja Lykke Alvagård, der er formand for Dansk Radonforening.

Selvom der undertiden ikke findes præcise tal for, hvor mange boligejere der får foretaget radonmålinger, skulle antallet af målinger være over 10.000 for 2016/2017.

"Radonfrit Hjem" hjælper boligejere på vej
Ifølge Manja Lykke Alvagård skal forklaringen på stigningen i antallet af radonmålinger blandt andet findes hos Realdania og Bolius, der har kørt kampagnen ”Radonfrit Hjem”.

I 2015 viste Bolius’ Boligejeranalyse, at 46 procent af danskerne havde kendskab til, hvad radon er for en størrelse, og i 2016 var tallet steget til 51 procent.

Læs også: Svært at sælge radonsug

En af de virksomheder, der mærker, at flere tager den radioaktive gas alvorligt, er Ventilationsfirmaet Lindab.

Her oplever man, at flere kunder ønsker at få installeret ventilationsanlæg, hvis de har fået målt et højt radonniveau, og at de er blevet mere opmærksomme på radongassens påvirkning af risikoen for udvikling af kræft. 

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere