23.05.2017  |  VVS  |  Branchen

Håndværksrådet: Håndværkerfradraget bør udvides

Selvom sort arbejde ikke længere er et stigende problem, koster det stadig statskassen dyrt. Derfor foreslår Håndværksrådet, at vi lader os inspirere af svenskerne og udvider håndværkerfradraget.

I en ny rapport fra Rockwoolfonden er sort arbejde ikke længere et stigende problem – men det koster stadig statskassen dyrt. Derfor mener man hos Håndværksrådet, at håndværkerfradraget bør udvides:

”Håndværkerfradraget har virket efter hensigten og været med til at få styr på omfanget af det sorte arbejde. Men der arbejdes stadig sort for op til 59 milliarder kroner i Danmark”, siger Kristian Bech, der er politisk konsulent i Håndværksrådet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Støttepartier trækker tæppet væk under håndværkerfradraget

Hos Håndværksrådet foreslår man, at regeringen bør udvide boligjobordningen og samtidig hæve beløbet til det svenske niveau på 40.000 kroner.

Håndværkerfradrag har positiv effekt
I en analyse for Skatteministeriet har man tidligere dokumenteret en positiv effekt af håndværkerfradraget på sort arbejde.

Samtidig viser de svenske erfaringer, at håndværkerfradraget har haft en stor effekt på sort arbejde i Sverige, hvorfor Håndværksrådet mener, at flere elektroniske betalinger kan være en del af løsningen, hvis man vil komme sort arbejde til livs:

”I dag skal man betale regninger på over 10.000 kroner elektronisk. Den grænse vil vi gerne have sat ned til 3.000 kroner, så det kun er små regninger, der kan betales kontant”, siger Kristian Bech.

Læs også: Nyt regeringsgrundlag deler vandene hos erhvervsorganisationer

Siden 2009 er omfanget af sort arbejde faldet fra 2,8 procent af BNP til 2,2 procent og udgør nu mellem 34 og 59 milliarder årligt. Grundet statistisk usikkerhed er det dog usikkert, hvorvidt der er tale om et egentligt fald.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere