17.03.2017  |  EL  |  El-materiel

Skifter elektrikerjob ud med skolebænken: Tid til fornyelse

Et fald i kvote 2-ansøgninger til sommerstart på el-installatør-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania skal ses i lyset af et godt vinteroptag.

Den 15. marts kl.12 var det sidste frist for kvote 2-ansøgere, hvis de skulle søge ind på en videregående uddannelse.

På el-installatør-uddannelsen i Hadsten på Erhvervsakademi Dania oplever man i tråd med den generelle tendens også et fald i antallet af ansøgninger, men ifølge campuschef Henrik Bjørn Andersen skal det ses i lyset af et godt vinteroptag:

”Årsagen til, at vi ser en tilbagegang i antallet, der ønsker at søge ind via kvote 2 hos Erhvervsakademi Dania i Hadsten er, at vi havde et flot optag på vinterstudiestart og samtidig er i gang med at flytte campus til Randers. Mange af vores studerende har mere livserfaring end de fleste, som starter på en videregående uddannelse, så for dem betyder det mindre, om de skal vente et år med at læse for så til gengæld at kunne studere i helt nye og moderne rammer”, siger han.

Læs også: Ny elektrikeroverenskomst skal sikre mere fleksibilitet

Tid til at prøve noget nyt
En af dem, der har søgt ind på uddannelsen som el-installatør i Hadsten, er Nick Brandstrup, der i de sidste 12 år har arbejdet som elektriker og pladsansvarlig for el-virksomheden El:Con. Til daglig er han leder for byggepladsens elektrikere, hvilket passer ham fint:

”Jeg har det ikke godt med, at andre skal bestemme over mig, så det har passet mig rigtig godt at være sjakbajs, som det hed i gamle dage. Men for tre år siden fik jeg konstateret sklerose. Det betyder, at jeg ikke kan så meget, som jeg kunne engang. Jeg giver mig så meget på jobbet, at jeg nogle gange ikke kan komme de otte trin op til hoveddøren uden at vælte på trinene, og det dur altså ikke”, siger han.

Læs også: Antallet af installationslærlinge er i rekordvækst

Derfor kan han også mærke en tydelig forskel i kroppen, når han sidder på kontor og laver papirarbejde. Det giver ham nemlig både mere energi og et større overskud, så han også kan køre hjem og være sammen med sin familie, når han har fri.

Nick Brandstrup har derfor søgt ind på Erhvervsakademi Dania i Hadstens videregående uddannelse inden for el-installatører, som bl.a. giver mulighed for at blive projektansvarlig på byggerier.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere