11.02.2019  |  EL  |  Branchen

SMVdanmark hilser mindre bureaukrati for små virksomheder velkommen

SMVdanmark er tilfreds med regeringens nye udspil, som skal spare erhvervslivet for byrder for 2,6 mia. kr. Digitalisering er det stærkeste våben mod bøvl og byrder, som rammer de helt små virksomheder.

Fredag præsenterede regeringen med Erhvervsministeren i spidsen udspillet ”Mindre bureaukrati – mere vækst”, som skal spare erhvervslivet for byrder på 2,6 mia. kr. frem mod 2020. Et vigtigt fokuspunkt i udspillet er digitale løsninger.

Læs også: Tekniq opfordrer regeringen til at holde fokus på erhvervslivet

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi kan gøre meget for virksomhederne ved at skabe bedre sammenhæng mellem de digitale løsninger, vi allerede har og ved at øge brugervenligheden. Alle, der har prøvet at drive virksomhed, ved, hvor irriterende det er at spilde tiden på offentlige digitale løsninger, der ikke virker, som de skal eller er umulige at forstå”, udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på regeringens egen hjemmeside.

Flere af tiltagene i udspillet bliver da også godt modtaget hos SMVdanmark.

”Vi er rigtig glade for at se regeringens ambitioner for større brugervenlighed i de digitale løsninger, for det er ofte her, virksomheder oplever bøvl”, siger Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark. Han repræsenterer SMVdanmarks 18.000 medlemsvirksomheder i det regeringsnedsatte Virksomhedsforum for enklere regler.

”Digitalisering rummer store muligheder og gør en virksomhed i stand til at kommunikere med det offentlige 24-7. Men hvis løsningerne ikke fungerer, eller brugervenligheden ikke er til stede, så giver det blot frustrationer og ender med at være en tidsrøver”, siger Lars Magnus Christensen.

Fælles supportløsning en kæphest
Derfor har regeringen da også fokus på at øge brugervenligheden i næste generation af Digital Post, NemLog-in3 og næste generation af NemID, ligesom at den vil sikre et samlet supporttilbud.

”En fælles supportløsning af de digitale løsninger har været en kæphest for SMVdanmark, som tidligere har spillet forslaget ind i Virksomhedsforummet. Derfor er det glædeligt endelig at se den på tegnebrættet”, siger Lars Magnus Christensen.

Læs også: Virksomheder trætte af offentligt bureaukrati

Regeringen vil derudover under navnet Nemvirksomhed skabe et nyt vækstinitiativ målrettet enkeltmandsvirksomheder, og initiativet skal understøtte og øge kvaliteten i virksomhedens bogføring. Løsningen skal kunne integreres med virksomhedens bogføringssystem og kan bruges overfor SKAT.dk.

”Der er interessante perspektiver i initiativet, som kan lette betydelige byrder for virksomheden. Ikke mindst er det positivt, at virksomheden får en håndsrækning til at kunne efterleve reglerne”, siger Lars Magnus Christensen.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere