06.03.2018  |  EL  |  Branchen

Største el-firma i Varde går konkurs

C. Erichsen og Søn i Varde er gået konkurs. 22 medarbejdere er blevet sendt hjem, efter selskabet selv har indgivet konkursbegæring grundet store tab under den tidligere direktør.

Familiefirmaet C. Erichsen og Søn i Varde drejer nøglen om efter knap 104 år i branchen. El-selskabet blev efter eget ønske erklæret konkurs ved skifteretten i Esbjerg, da det siden 2014 har lidt under store tab, skriver jv.dk

Læs også: Undersøgelse: færre konkurser i installationsbranchen

Jens Paulsen, advokat ved Dahl i Esbjerg, er kurator, og foreløbigt har konkursboet overtaget syv-otte medarbejdere for at sikre de mange kunder af el-firmaets døgnvagt.

Ulykkerne startede i 2014
Virksomheden mistede mange penge tilbage i 2014 under den daværende direktør Karsten Friis Nielsen.  

”Mange selskaber er afhængig af personen i spidsen. Ulykkerne begyndte med arbejdet på det psykiatriske hospital i Esbjerg i 2014, hvor C. Erichsen og Søn tabte mange penge,” siger Peder Erichsen, tidligere ejer af C. Erichsen og Søn til jv.dk.

Læs også: Schneider Elcetric i nyt partnerskab: Vil udvikle energieffektive bygninger 

Siden har virksomheden forsøgt at stramme op under hvert bestyrelsesmøde, og i 2017 blev den daværende direktør fyret, selvom det allerede var for sent, fortæller Peder Erichsen.

Peder Erichsen var tredje generation i C. Erichsen og Søn, da han tilbage i 2007 solgte selskabet til TeknikGruppen efter at have drevet det i 16 år. I dag er han meget berørt af konkursen, selvom han ikke er direkte involveret i sagen.

”Jeg har ikke sovet i tre uger. Det er mere følelser, end det er penge, jeg har i klemme”, siger han til jv.dk.

C. Erichsen og Søn var et selvstændigt datterselskab under TeknikGruppen ligesom de resterende fire el-firmaer i Vejle, Horsens. Ølholm og Ikast.

OPDATERING 8/3: BR-El har i sidste øjeblik overtaget det konkursramte firma. Det betyder, at alle mand fortsætter i deres job: 

”Vi har overtaget alle, der ikke selv havde taget en fratrædelse eller fået andet job i mellemtiden. Vi overtager 15 medarbejdere, heraf ni lærlinge, som jeg er særligt glad for, vi kan hjælpe”, siger medejer af BR-El Bjørn Rasmussen til jv.dk.

- JJK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere