Øland og Venti overhaler igen markedet sammen

Allerede i 2020 kom Øland og venti først over målstregen og fik før alle andre godkendt deres rektangulære ventilationskanaler i forhold til den nye brandnorm. Nu gør har de to konkurrenter i fællesskab fået brandgodkendt samtlige kanaler som de eneste på markedet.

Nu har Øland og Venti, som til daglig er konkurrenter, opnået den helt store brandgodkendelsespakke. Foto: Øland A/S .

Allerede da den nye brandnorm DS 428-5 blev vedtaget i 2019, besluttede Øland og Venti at indgå et partnerskab omkring godkendelse af deres respektive ventilationskanaler. Det var en klog beslutning, som resulterede i, at de to virksomheder, før fristens udløb og før alle andre, fik godkendt deres rektangulære ventilationskanaler.

Nu har de to virksomheder, som til daglig er konkurrenter, opnået den helt store godkendelsespakke. Som de eneste leverandører på markedet har Øland og Venti bestået testen for både store og små dimensioner, cirkulære og rektangulære samt horisontale og vertikale ventilationskanaler. De kan dermed som de første og eneste på markedet tilbyde et fuldt produktprogram, som lever op til DS 428-5 brandnormen.

”Det er noget, vi er enormt stolte af, og som kommer vores kunder til gode”, siger de to direktører fra Venti og Øland, Søren Lindahl og Carsten Madsen og fortæller, at begge parter har spillet ind med viden og ressourcer undervejs, hvilket er årsagen til, at det er lykkedes at komme i mål med godkendelsen før alle andre.

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Nødvendigt med mere sprinkling i P-huse

Giver stor fleksibilitet

For Øland er det en ekstra fjer i hatten, at det fulde produktprogram er kommet gennem DS 428-5 nåleøjet. Øland skiller sig ud fra flertallet af leverandørerne ved at tilbyde både store runde og firkantede ventilationskanaler. Virksomheden kan nu som den eneste levere brandgodkendte kanaler, der kan imødekomme brandlukninger med spaltebredde/udsparing fra 10-400 mm.

”Det giver en meget stor fleksibilitet ved montagen, at man kan få kanaler, der kan monteres i udsparinger med helt op til 400 mm overmål på hver side. Skakthullerne er sjældent præcise, og montørerne kan ikke være sikre på, at de overholder specifikke dimensioner. Derfor er der en stor interesse for kanaler med stor spaltebredde”, siger Carsten Madsen og fortæller, at det er sværere at opnå brandgodkendelse af de store kanaler.

”Jo større kanaler desto sværere er det at teste og få godkendelsen. Derfor afholder mange producenter sig fra at gå op i de store størrelser. For os har det altid været en grundpille at kunne tilbyde fleksibilitet til montørerne. Det sætter vi en tyk streg under, ved at vi nu er ude som de første med brandgodkendelse af vores fulde produktprogram”, siger Carsten Madsen.

Testene er udført i henhold til EN1366-1:2014 af Dansk Brand- og Sikringsinstitut (DBI).

-AKJ

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

25.03.2025Genvex

Sponseret

Du kan få hjælp til finansieringen af dit ventilationsanlæg

21.03.2025Genvex

Sponseret

Få en gennemgang af vores nye ECO 175

18.03.2025Geovent

Sponseret

C.C. Jensen optimerer produktionen med varmegenvinding og forbedret arbejdsmiljø

17.03.2025Installator.dk

Intelligent teknologi rykker ind i ventilationsløsningerne

17.03.2025LS Control A/S

Sponseret

Mulig energibesparelse i byggeri

17.03.2025BG Termic Plus

Sponseret

TERMIC PLUS – din totalleverandør til boligventilation

17.03.2025Belimo A/S

Sponseret

Delta-T-styring giver store energibesparelser og optimal drift

14.03.2025Belimo A/S

Sponseret

Godt indeklima og energieffektivitet kræver pålidelige sensorer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup