19.04.2017  |  VVS  |  Byggeri

Bravida og Aarsleff skal færdiggøre Niels Bohr Bygningen

Bygningsstyrelsen er klar med en plan for at færdiggøre teknikentreprisen på Niels Bohr Bygningen efter fyringen af den tidligere spanske entreprenør Inabensa.

Der ligger nu en plan klar for at færdiggøre teknikentreprisen på Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet. Bygningsstyrelsen har således besluttet at færdiggøre teknikentreprisen ved at benytte sig af to eksisterende entreprenører på projektet, Aarsleff og Bravida.

Bygningsstyrelsen så sig i februar nødsaget til at ophæve kontrakten med den spanske teknikentreprenør Inabensa på grund af store forsinkelser og ikke mindst omfattende svigt i kvaliteten af det udførte arbejde.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Siden da har Bygningsstyrelsen arbejdet for at få sikret projektets fortsatte fremdrift og de mest tabsbegrænsende løsninger for det samlede byggeprojekt.

”Vi har valgt at tildele opgaver svarende til Inabensas kontraktområder til to eksisterende entreprenører på projektet. Begge firmaer har vist stor vilje til at få kabalen til at gå op og til at tage de eksisterende underentreprenører ind under deres arbejde. Efter ophævelsen af kontrakten med Inabensa indkaldte vi straks de af Inabensas underentreprenører, som vi havde erfaret udførte deres arbejder på en fornuftig måde og i en ordentlig kvalitet”, siger projektchef Jørn-Orla Bornhardt og uddyber:

”Vi har bevidst valgt eksisterende entreprenører, som ikke har været involveret i kvalitetssvigt på det udførte arbejde. De kender samtidig projektet betydeligt bedre end eventuelle nye entreprenører. Alle har vist interesse for at fortsætte med at gøre Niels Bohr Bygningen færdig. Vi er sikre på, at dette er den helt rigtige løsning".

Økonomien er endnu ikke afklaret
De økonomiske konsekvenser af kontraktophævelsen med Inabensa er endnu ikke endeligt afklaret, oplyser Bygningsstyrelsen. Aktuelt bliver der udført en staderegistrering, det vil sige en vurdering af, hvor langt byggeriet er, af den udførte teknikentreprise via Voldgiftsnævnets syn- og skønsmænd.

Ethvert økonomisk tab, som Bygningsstyrelsen vil blive påført på baggrund af manglende leverancer samt kvalitetssvigt, ophævelsen af kontrakten med Inabensa og de afledte omkostninger vil blive rettet mod Inabensa.

Bygningen forventes færdig i 2018
Aarsleff og Bravida forventes at kunne fortsætte arbejdet på teknikentreprisen straks ved afslutning af den igangværende staderegistrering. Arbejdet på de øvrige entrepriser er i bedst muligt omfang holdt i gang på trods af staderegistreringen.

Niels Bohr Bygningen forventes at stå færdig i 2018. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at præcisere hvornår på året, da de tidsmæssige konsekvenser af ophævelsen af kontrakten med Inabensa, samt identificering af de manglende leverancer samt kvalitetssvigt i det udførte arbejde, fortsat mangler at blive endeligt afdækket, oplyser Bygningsstyrelsen.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere