11.10.2016  |  VENTILATION  |  Energi

Grøn fjernvarme til Aarhus

Et af Danmarks største kraftvarmeværker har skiftet kul ud med træpiller og kan nu levere bæredygtig fjernvarme til 106.000 aarhusianske hjem.

Studstrupværket er efter gårsdagens indvielse klar til at fyre med bæredygtige træpiller i stedet for kul og dermed levere grøn fjernvarme til Aarhus og omegn.

Konverteringen fra kul til biomasse giver ikke bare den største samlede CO2-reduktion i Aarhus til dato, men er også den største danske omstilling til grøn energi.

”Jeg er glad for, at vi nu kan indvie et nyt, grønt Studstrupværk, der fremover kan levere grøn fjernvarme til Aarhus og grøn el til det danske elsystem", siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy. Han fortsætter:

"Det giver et markant bidrag til den grønne omstilling i Danmark, og vi tager et stort skridt i retning af et energisystem, der er grønt, uafhængigt og økonomisk bæredygtigt”.

Læs også: Dansk Fjernvarme: Fjernkøling og fjernvarme skal hænge sammen

Ombygningen af Studstrupværket har taget to år og kostet cirka 1,3 milliarder kroner.

Det aarhusianske værk, der er et af de største biomassefyrede kraftværker i verden, skal i fremtiden producere biomassebaseret fjernvarme til cirka 106.000 hjem i Aarhus og omegn, samt producere grøn strøm svarende til 230.000 husstandes årlige forbrug.

Se Dongs film om ombygningen af Studstrupværket her.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere