19.09.2016  |  VVS  |  Arbejdsredskaber

Sikker dokumentation med flådestyring

Mange større virksomheder har indført GPS-overvågning i deres servicebiler. Nu vil de også mindre installatørvirksomheder have flådestyring, der kan give bedre overblik og hurtige besparelser i hverdagen.

Flådestyring med GPS-overvågning i servicebilerne giver overblik over installationsvirksomhedernes kørende enheder. Hos John Jensen VVS i Hedehusene viser en skærm på kontoret, at virksomhedens biler er spredt ud over det meste af Storkøbenhavn.

VVS-installatøren har næsten alle knap 70 biler ude på opgaver, og en klump af biler holder stille flere steder i lokalområdet, mens en anden gruppe biler er ude ved flere større opgaver i Ørestaden. Enkelte prikker snegler sig langsomt på langs og tværs af kortet på vej til næste destination.

John Jensen VVS har haft flådestyring i sine servicebiler siden 2013. Det hjælper til en god dialog med kunden og sparer svendene for at skulle huske og forklare, hvordan de brugte en arbejdsdag for flere måneder siden.

Læs også: Få mere ud af flådestyring

Den tid, servicekoordinatorerne sparer på at finde ledige montører eller udrede indsigelser fra kunderne, bruger de i stedet på sjovere ting som at udregne tilbud og tale med kunderne, forklarer Jesper Leen Jensen, administrerende direktør i John Jensen VVS.

"Når vi kan dokumentere tidsforbruget, gør det dialogen nemmere, fordi vi kan hjælpe kunden til at huske, hvad der skete. Flådestyringen har effektiviseret vores virksomhed, så vi har haft plads til at vækste med de medarbejdere, vi har ", siger Jesper Leen Jensen.

Servicevirksomhed med mange opgaver
Sidste år ramte de 120 medarbejdere i John Jensen VVS 130 millioner kroner i omsætning. Heraf var halvdelen fra serviceopgaver, mens resten kom fra forsikringssager og entrepriser. De fleste kunder er offentlige eller erhvervsvirksomheder.

"Med så mange serviceopgaver giver det mening med større fokus på at planlægge kørslen. Når vi har en opgave, der haster, er det oplagt at sende en medarbejder, der i forvejen er ude at køre eller at tage en, der arbejder lige ved siden af", siger Jesper Leen Jensen.

Hurtigt tjent ind
Hos leverandøren af John Jensen VVS' flådestyring, Ecofleet Danmark, fortæller administrerende direktør og medejer Robert Holm, at det tidligere kun var de største forsyningsvirksomheder, der havde flådestyring i deres hundredvis af biler. Siden har mange mellemstore virksomheder også sat en GPS i bilen.

Ifølge direktøren er tendensen nu, at det er virksomheder med ned til tre-fem biler, der kontakter Ecofleet for at installere flådestyring. Investeringskalkulen i flådestyring er oplagt. Typisk koster en hardware-enhed med GPS-modtager og GSM-sender 1.000 kroner per vogn. Dertil kommer et månedligt abonnement på op til 80 kroner for hver vogn.

?Læs også: Skal medarbejdere orienteres om GPS i firmaets biler?

"Man kan undre sig over de virksomheder, der ikke ser, at fordelen er ret åbenlys. Der skal næsten ingenting til for, at en business case hænger sammen. Vi har oplevet en virksomhed, hvor return-on-investment var tre uger. Man tror, det er løgn, men jeg har svært ved at forstå de virksomheder, der tvivler på fordelen, når det nu er en løsning, der tager kegler", siger Robert Holm.

Mere fra Peter

Peter Mulvany

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere