16.01.2017  |  VVS  |  Byggeri

Tekniq: Pauser og øl i arbejdstiden tegner et forkert billede

TV2-udsendelsen ’Danmark mod Østeuropa’ giver ikke et retvisende billede af byggebranchen, mener brancheorganisationen Tekniq.

I TV2-udsendelsen ’Danmark mod Østeuropa’, som blev vist den 12. januar, følger man et dansk og et polsk hold af håndværkere, som får til opgave at bygge det samme tag på et hus.

Det danske hold bruger længst tid på at lave taget, og seerne får let indtryk af, at det skyldes, at de danske håndværkere bruger hovedparten af deres arbejdstid på at holde pauser og drikke øl. Men det er langt fra et retvisende billede af byggebranchen, mener man hos Tekniq. 

”Det tegner et helt forfejlet billede af branchen, når hverdagen ude på de danske byggepladser beskrives på denne, i bedste fald forældede, måde”, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Læs også: Tættere samarbejde kan øge produktiviteten i byggeriet

Han understreger, at man bl.a. i installationsbranchen konstant arbejder på at optimere byggeprocessen.

”Byggebranchen i almindelighed og installationsbranchen i særdeleshed har ekstremt fokus på både faglighed og produktivitet. Hos Tekniq er netop ”produktivitet” en af grundpillerne for virksomhedernes daglige drift. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at udsendelsen efterlader indtrykket af en byggebranche, der blæser på både sikkerheden og kundernes ønsker. For intet kunne være mere forkert”, siger Niels Jørgen Hansen.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere