29.11.2017  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Caverion går forrest med adfærdskodeks

Caverion har en nultolerance, når det kommer til seksuel chikane, mobning og bestikkelse på arbejdspladsen. Det betyder, at virksomheden har skabt en kultur og et adfærdskodeks, der skal nå ud til koncernens samtlige 16.000 medarbejdere.

Seksuel chikane, mobning og generelt dårlig adfærd hører ikke til på arbejdspladsen. Det mener de fleste ledere, blandt andre hos teknikentreprenøren Caverion, hvor man ser god, kollegial adfærd som værende så vigtigt, at virksomheden har udviklet et adfærdskodeks og en whistleblowerordning, hvor medarbejdere anonymt kan rapportere brud på adfærdsreglerne. Det skriver Berlingske Business.

Det 16 sider lange adfærdskodeks handler ud over mobning og chikane også om bestikkelse, sikkerhed, hvidvask og miljø.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Holdånd via Facebook

Alle medarbejderne skal kende til virksomhedens standpunkter og adfærdsregler, hvorfor de ansatte i disse dage får obligatorisk træning i, hvordan de overholder de forskellige regler. Ledelsens klare retninger og udmeldinger betyder nemlig en hel del, mener den finske entreprenørs danske divisionschef, Michael Højgaard:

”Det starter med, at man som ledelse siger, at man har nogle holdninger og kommunikerer dem til medarbejderne. Så vil medarbejdernes holdninger flytte sig enormt over tid. Det, som folk syntes, var passende for ti år siden, synes vi er helt upassende i dag”, siger Michael Højgaard til Berlingske Business.

Læs også: Caverion Danmark bliver en selvstændig division i 2018

Caverions nultolerance i forhold til sexchikane er et vigtigt skridt på vejen mod en udelukkende sund arbejdskultur. I forskningsrapporten "Seksuel chikane på arbejdspladsen - Faglige, politiske og retlige spor" fra Aalborg Universitet bliver virksomheden fremhævet som et eksempel på ”best practise”, når det handler om, hvordan man undgår sexchikane og anden dårlig adfærd på arbejdspladsen. Brancheorganisationen DI roser derudover også Caverion for at have udviklet en kultur, hvor man taler ordentligt til hinanden – også til de kvindelige kollegaer, der bevæger sig i en mandsdomineret branche.

Caverion har i alt 16.000 medarbejdere, heraf 1.000 i Danmark, hvor man prioriterer at have en ligelig fordeling af mandlige og kvindelige ansatte.

-CHM 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere