11.04.2017  |  VVS  |  Byggeri

Dansk Byggeri: Kommuner stjæler arbejde fra håndværkere

Kommuner landet over er begyndt at varetage håndværkeropgaver gennem ordningen ’landsbypedeller’. Det er problematisk, da det i sidste ende kan betyde, at mindre håndværksvirksomheder bliver udkonkurreret, mener Dansk Byggeri.

Kommuner i primært Jylland, men også på Sjælland og Fyn, er begyndt at varetage forskellige håndværkeropgaver gennem en ordning kaldet ’landsbypedeller’, skriver Dagens Byggeri.

Landsbypedellerne kan være frivillige eller folk ansat på særlige velfærdsordninger, og selvom det umiddelbart kan lyde harmløst, er det nu ved at tage overhånd, mener Dansk Byggeri:

”Hvis kommunerne søsætter et projekt, hvor man får en masse frivillige eller folk på forskellige type af offentlige ydelser til at løse opgaver, som ellers er løst professionelt af mindre håndværkervirksomheder, er man med til at trække levebrødet ud af munden på virksomhederne”, kritiserer Morten Kamp Thomsen, erhvervspolitisk konsulent hos Dansk Byggeri.

Læs også: Niels Bohr Bygningen overskrider budgettet med mindst 160 millioner

Morten Kamp Thomsen fortæller, at der er eksempler på både borgerlige og socialdemokratiske kommuner, der bruger landsbypedel-ordningen – heriblandt Herning og Esbjerg Kommune. Han lægger vægt på, at det går ud over konkurrencen, når kommunen får borgere til at løse de små håndværkeropgaver:

”Det er et skråplan at komme ind på, og det gør det svært for vore medlemsvirksomheder at konkurrere på ordentlige vilkår, når der er nogle, der løser disse vilkår uden for markedsvilkår”, siger Morten Kamp Thomsen.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere