06.11.2015  |  EL  |  Branchen

Narkodømt fængselsindsat arbejder som el-installatør

Mens Jesper Pode Jensen afsoner sin narkodom i Statsfængslet Møgelkær, går han hver dag på arbejde som el-installatør.

33-årige Jesper Pode Jensen afsoner lige nu en narkodom i Statsfængslet Møgelkær. Men i dagtimerne sidder han ikke i fængslet. I stedet kører han hver dag på arbejde i Vejle hos rådgivningsvirksomheden Rambøll, hvor han arbejder som el-installatør. Det skriver dr.dk.

Læs også: 75-årig VVS-installatør dømt for ulovligt arbejde

Og den mulighed er Jesper Pode Jensen taknemmelig for:

”Hvis man ikke har et arbejde, så har man ikke noget at leve for, så det betyder alt for mig”, siger Jesper Pode Jensen til DR.

Jobbet hos Rambøll har han fået gennem projektet High:five, der hjælper unge indsatte med at få et job. Det var nemlig High:five, der kontaktede Rambøll.

”High:five har selvfølgelig forberedt os på, hvordan det kunne foregå, og så har vores indgangsvinkel egentlig været, at vi først og fremmest kigger på personen. Kemien og fagligheden skal selvfølgelig passe til det, vi skal”, siger Søren Sandberg, der er markedsdirektør i Rambøll Vejle.

Fra praktik til fast job
Til at starte med var der tale om et praktikforløb, men det er nu skiftet ud med et fast job i virksomheden. Og når Jesper Pode Jensen bliver løsladt til september næste år, kan han fortsætte som el-installatør i Rambøll. 

For virksomheden vil gerne være med til at bakke op om projektet:

”Jeg synes, der er noget rigtigt i at give mennesker en ekstra chance. Det har vi så valgt som virksomhed at bakke op om, hvis det passer ind i vores arbejde”, siger Søren Sandberg.

Læs også: Elinstallatør politianmeldt for at vildlede om momsen

High:five har kørt siden 2006, og målet er at ændre holdningen til straffeattester og få unge indsatte i arbejde eller uddannelse.

Sidste år blev der lavet 223 uddannelses- og jobmatch for de indsatte, mens tallet i år forventes at være på 200. Nedgangen skyldes, at de ansatte ikke længere må komme i praktik.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere