Månedens udfordring: Rutineret hold springer ud som startup
Leverandør af sensorer til industri og maskinbyggere Telemecanique Sensors bliver nu en stand-alone virksomhed med et hold, der skal servicere det nordiske og baltiske marked. Virksomheden har mange års erfaring med mekaniske og elektroniske sensorer som en del af Schneider Electric. ”Nu skal vi agere som en startup. Det bliver vildt spændende”, fortæller Christian Balle.
Markedet for sensorer var ifølge Telemecanique Sensor 5.2 milliarder euro i 2022, og i 2027 vil det være vokset til 8.8 milliarder euro, hvilket giver en vækst på 9 procent. Vi lever nemlig i et samfund, hvor mængden af sensorer bare stiger og stiger. Der er sensorer overalt i både industri og bygninger.
”Efterspørgslen for sensorer bliver drevet af behov for at reducere lønudgifter, sænke energiforbrug og forbedre forebyggende vedligehold. Vi automatiserer på livet løs og bygger intelligens i alle former for produkter, løsninger og anlæg. Det kræver masser af sensorer af alle mulige typer”, fortæller Christian Balle.
Læs også: Månedens udfordring: Udbudsjura spænder ben for grøn omstilling
Kombinerer erfaring og startup-energi
Han er direktør for Telemecanique Sensors’ nordiske og baltiske afdeling, som i mange år har opereret under giganten Schneider Electrics vinger. ”Vi har i mange år nydt godt af alle mulige former for forretningsstøtte fra Schneiders side, og det har været godt. Men nu har Schneider og den globale Taiwan-baserede elektronik-virksomhed Yageo indgået et ’letter of intent’ om, at Yageo opkøber Telemanique Sensors for knap 5 milliarder kroner”. Yageo er verdens tredjestørste producent af såkaldt passive komponenter i verden (modstande, kondensatorer og induktorer, red.).
Om Christian Balle
• Aktuel position: Northern Europe Cluster Leader, Telemecanique Sensors.
• Uddannelse: Elinstallatør og MBA fra Probana Business School.
• Erhvervserfaring: Mange års erfaring med sensorer, elektronik og automation fra Schneider Electric, Omron Electronics og Seelen (i dag Qubiqa).
”Det er vi glade for. Vi er allerede flyttet ud i nye lokaler i Glostrup og er fuld gang med at udvikle vores forretning, så vi kan stå på egne ben. Vi får nemlig frie rammer til at operere som en stand-alone virksomhed og selvstændigt brand i Norden og Baltikum”, fortæller Christian Balle, der oprindelig er uddannet elinstallatør.
Fastholder arbejdspladser i Norden
”Det giver os en unik mulighed for at skalere og reorganisere den nordiske forretning, der i dag består af 18 ansatte, og for blot to år siden kun halvt så mange. Vi er stolt af den måde, som Telemecanique Sensors i Norden har undgået at flytte arbejdspladser ud af landet og i stedet nu får mulighed for at opskalere. Det betyder for eksempel et nyt lokalt kundecenter i Norden med højtspecialiserede kompetencer”.
Læs også: Månedens udfordring: Den faglige stolthed halter
Han fremhæver, at sensorteknologien er i hastig udvikling, og at virksomheden er en del af en branche, hvor der ikke er plads til langsomme og træge processer.
”Telemecanique Sensors skal konstant være opdateret med de nyeste teknologiske trends, og med opkøbet kommer der øgede ressourcer til forskning og udvikling, hvilket jeg ser som en lovende mulighed”.